Η πρωτοβουλία της οργάνωσης πραγματοποιείται στις γιορτές και αφορά στη δημιουργία ενός δέντρου με κουτιά γάλακτος
Ρόδες βγάζει φέτος το… δέντρο από γάλα των Γιατρών του Κόσμου για να «τσουλήσει» από το κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου παραδοσιακά στήνεται, μέχρι τον Δενδροπόταμο!
Η πρωτοβουλία της οργάνωσης που πραγματοποιείται στις γιορτές και αφορά στη δημιουργία ενός δέντρου με κουτιά γάλακτος, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου, 11:00 – 15:00 στην Πλατεία Δενδροποτάμου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνίδων Γυναικών Ρομ Δενδροποτάμου.
«Η δράση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Medi-rom προς μια ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών Ρομά οι οποίες, πολλές φορές, δεν ξέρουν πώς να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες υγείας ενώ μπορεί να αγνοούν για παράδειγμα, ότι το τεστ ΠΑΠ γίνεται δωρεάν» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του προγράμματος και επικεφαλής του Πολυιατρείου της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, Εύα Τατσίδου. Στο πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν μήνα, τρεις πολιτισμικές διαμεσολαβήτριες έρχονται σε επαφή με γυναίκες Ρομά και συμπληρώνουν ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο προκειμένου να καταγραφούν προβλήματα και ελλείψεις που αφορούν στην εκπαίδευση για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας αλλά και στη σεξουαλική υγεία.
«Το 2020 έχουμε προγραμματίσει 18 παρεμβάσεις μέσα στον πληθυσμό με την μορφή ενημερωτικών συναντήσεων» πρόσθεσε η κ.Τατσίδου.
mdm
Πηγή: protothema.gr