Απομακρύνθηκαν από τις εξέδρες του Αυστραλιανού open Έλληνες φίλαθλοι μετά τη νίκη της Μαρίας Σάκκαρη. Ρατσιστική συμπεριφορά καταγγέλλουν οι οπαδοί, που αποχώρησαν με συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Αναστάτωση προκλήθηκε στις εξέδρες του Αυστραλιανού open μετά τη νίκη της Μαρίας Σάκκαρη επί της Νάο Χιμπίνο.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό Μέσο «Herald Sun», ομάδα Ελλήνων φιλάθλων πανηγύρισαν τη νίκη της 24χρονης πρωταθλήτριας με φωνές και συνθήματα, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή τους από τις εξέδρες.

Ένας από αυτούς, πάντως, μιλώντας στο ίδιο Μέσο έκανε λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά, υποστηρίζοντας πως το μόνο που έκαναν ήταν να πανηγυρίσουν λίγο πιο έντονα.

«Σήμερα υποστηρίζουμε την χώρα μας, τους Έλληνες. Τραγουδούσαμε και κάποιοι μας έδιωξαν χωρίς κανέναν λόγο. Νιώθω ότι ήταν ρατσιστική η προσέγγιση», ανέφερε συγκεκριμένα και συνέχισε:

«Μετά το παιχνίδι, που κερδίσαμε και μετά πανηγυρίσαμε όπως ξέρουμε, αλλά εδώ πιστεύουν ότι το παρατραβήξαμε. Απλά πανηγυρίσαμε, υποστηρίζοντας τους ανθρώπους μας».

Ένας ακόμα φίλαθλος έκανε λόγο για διάκριση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι Σέρβοι έκαναν το ίδιο πράγμα όταν νίκησε ο Τζόκοβιτς, αλλά όταν το κάνουμε εμείς, αστυνομική και σεκιούριτι μας βγάζουν έξω».