Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε ότι θα είναι περιορισμένη στο 1/10 η παρουσία εκπροσώπων στην ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας, για την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 13 Μαρτίου.

Από περίπου 1.000 άτομα που αναμενόταν να παρευρίσκονται στην ορκωμοσία, θα παραστούν περίπου 100, καθώς κυβέρνηση, κόμματα, προεδρία της Δημοκρατίας και Βουλή συμφώνησαν να δοθούν προσκλήσεις μόνο σε όσους είναι αναγκαίο να παραστούν. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Τασούλας, στην ορκωμοσία θα είναι περίπου 35 άτομα από κόμματα, συμπεριλαμβανομένων προέδρων, γραμματέων και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τους, από το διπλωματικό σώμα θα είναι μόνο ο πρύτανης του, ενώ από την Ιερά Σύνοδο θα είναι γύρω στα 7-8 άτομα.

Τασούλας: Δεν θα γίνουν χειραψίες

«Το πρωτόκολλο πρέπει να υποχωρεί μπροστά σε λόγους δημόσιας υγείας. Δεν θα γίνουν χειραψίες και θα εκφράσουμε τα συναισθήματα μας με επινεύσεις», σημείωσε χαριτολογώντας ο κ. Τασούλας, που σημείωσε ότι η κ. Σακελαροπούλου είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία να βρεθεί τρόπος και να υπάρξει η σχετική πρόνοια κατά την ειδική τελετή ορκωμοσίας της στην Ολομέλεια.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η κ. Σακελλαροπούλου, αποφάσισε τη ματαίωση της παραδοσιακής τελετής συγχαρητηρίων για την ανάληψη των καθηκόντων της που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, 14 Μαρτίου.

Σταματούν οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων στη Βουλή για τον νέο κοροναϊό, επανέρχεται το παλιό σύστημα της ονομαστικής ψηφοφορίας που δεν θα γίνεται προς το παρόν ηλεκτρονικά, αλλά με την ανακοίνωση του ονομαστικού καταλόγου.

Η Βουλή εξετάζει ακόμα να σταματήσουν, για όσο καιρό χρειαστεί, οι κλητεύσεις εξωκοινοβουλευτικών φορέων στις Επιτροπές για να εκφράσουν τις απόψεις τους επί νομοσχεδίων, δήλωσε ο κ. Τασούλας.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι από το προηγούμενο Σάββατο σταμάτησαν όλες οι ομαδικές επισκέψεις στη Βουλή τόσο των σχολείων όσο και των ΚΑΠΗ.