Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στα Ιωάννινα, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης διότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, δεν τήρησε τα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό και έκανε μάθημα. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν έπειτα από καταγγελία και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη σύλληψη ιδιοκτήτη επιχείρησης που σπάει τις εντολές για «λουκέτο». Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, λουκέτο έχουν βάλει σχολεία, πανεπιστήμια, ΙΕΚ, παιδότοποι, θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια, φροντιστήρια, κέντρα διασκέδασης και όχι καφέ και εστιατόρια.

Συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα ανέρχονται στα 117.

Τα 107 κρούσματα κορωνοϊού έχουν γνωστή επιδημιολογική σύνδεση, 82 είναι εισαγόμενα κρούσματα και 25 αποτελούν τις επαφές τους. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 10 κρούσματα είναι “ορφανά”, χωρίς δηλαδή κάποια γνωστή επαφή, τα οποία εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικό έλεγχο στην κοινότητα και δεν είναι γνωστή η πηγή μετάδοσης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα περισσότερα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας εντοπίζονται πλέον στην περιοχή της Αττικής. Σημειώνεται ότι στα 117 κρούσματα, περιλαμβάνεται και ο 66χρονος που απεβίωσε στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ