Εκατομμύρια κιβώτια με προστατευτικό εξοπλισμό ετοιμάζονται για αποστολή στη Διεθνή Πόλη Ανθρωπιστικής Βοήθειας, στο Ντουμπάι.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2003 από τον ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προκειμένου να δημιουργηθεί μία βάση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλο τον κόσμο.

Τώρα χρησιμοποιείται στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μίας πρωτοφανούς πανδημίας. Οπότε, έχουμε ξεκινήσει την αποστολή προστατευτικού εξοπλισμού σε όλο τον κόσμο, με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να συμβάλλουμε στον περιορισμό» αναφέρει στο euronews ο Ρόμπερτ Μπλανσάρντ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχουν ήδη αναχωρήσει από το Ντουμπάι, ένα εκατομμύριο χειρουργικές μάσκες, ένα εκατομμύριο ζευγάρια γάντια και πάνω από 100.000 στολές χειρουργείου.

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι έχουν περιοριστεί και οι πτήσεις εμπορευμάτων αλλά και οι επιβατικές πτήσεις και δυσκολευόμαστε να φτάσουμε σε αρκετούς προορισμούς. Συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση των Εμιράτων ώστε να μπορέσουμε να στείλουμε βοήθεια στην Αφρική και σε όλη την Ασία, μέσα από πτήσεις τσάρτερ.»

Η τοποθεσία του Ντουμπάι βοηθάει ώστε να γίνονται πιο άμεσα οι παραδόσεις αυτού του κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού.