Ένα άγνωστο μέχρι και σήμερα επεισόδιο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο προκλήθηκε στον Εβρο και στα σύνορα από την τουρκική πλευρά.

ΤΑ ξημερώματα της Δευτέρας  6 Απριλίου προς Τρίτη στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Εβρου υπήρξε ένοπλη συμπλοκή μεταξύ μιας ελληνικής αστυνομικής περιπόλου και μιας ομάδας ανδρών των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 7 Απριλίου, όταν ένα κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, ενώ εκτελούσε περιπολία κοντά στο χωριό Σοφικό, άκουσε πυκνές βολές πυροβόλων όπλων από την πλευρά της Τουρκίας. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις τρεις και μισή το πρωί και ενόσω οι αστυνομικοί κινούνταν μεταξύ των στρατιωτικών φυλακίων ΕΦ-1 και ΕΦ-2.

Δέκα λεπτά αργότερα οι Τούρκοι επανήλθαν, επιχειρώντας να προκαλέσουν -ευθέως αυτή τη φορά- τους Ελληνες αστυνομικούς. Προχωρώντας σε μία κίνηση που αξιολογήθηκε ως προσπάθεια να εμπλέξουν την ελληνική αστυνομική περίπολο σε απευθείας αντιπαράθεση μαζί τους, τρεις άνδρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, έχοντας λάβει θέσεις σε σημείο δίπλα από τον ποταμό Εβρο στη δική τους πλευρά των συνόρων, ξεκίνησαν εκ νέου να πυροβολούν στον αέρα.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο και γενικότερα η τουρκική προκλητικότητα επίσπευσε την απόφαση της κυβέρνησης να θωρακίσει άμεσα τον Εβρο επεκτείνοντας τον φράχτη στην ελληνοτουρκική μεθόριο.