Την λαχτάρα της ζωής του πέρασε ένας 64χρονος Γάλλος, ο οποίος εκτοξεύτηκε κατά λάθος από ένα μαχητικό αεροσκάφος και αιωρείτο στους αιθέρες, προτού προσγειωθεί σε ένα λιβάδι.

Η έκπληξη που του ετοίμασαν οι συνάδελφοί του στην εταιρεία που δουλεύει, να πετάξει με ένα τζετ Dassault Rafale B, μετατράπηκε σε εφιάλτη για τον 64χρονο άνδρα.

Όπως αποδείχτηκε, οι υπάλληλοι δεν ήξεραν τόσο καλά τον συνάδελφό τους, και ιδιαίτερα τις φοβίες του. Μόλις ο 64χρονος έφτασε στην αεροπορική βάση Saint-Dizier στην βορειοανατολική Γαλλία και συνειδητοποίησε τι του είχαν ετοιμάσει οι συνάδελφοί του, άρχισε να νιώθει απίστευτο άγχος, σύμφωνα με μια αναφορά αεροπορικών ατυχημάτων από μια γαλλική κρατική υπηρεσία που επικαλείται το CNNi.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δεν είχε εκφράσει ποτέ την επιθυμία να πετάξει σε μαχητικό αεροσκάφος και δεν είχε προηγούμενη εμπειρία στην αεροπορία, ανακάλυψαν οι ερευνητές.

Και χάρη σε ένα ρολόι που φορούσε το οποίο μπορούσε να μετρήσει τον καρδιακό του ρυθμό, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι «η καρδιά του ήταν σε πλήρη ταχυκαρδία» πριν από την πτήση, με καταγεγραμμένο καρδιακό ρυθμό που κυμαίνεται από 136 έως 142 παλμούς ανά λεπτό.