Μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν μια πληροφορία. Πλέον όμως πήρε επίσημη μορφή και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη. Αυτά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε το Σάββατο 2 Μαΐου μιλώντας στο OPEN η πόλη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη φιλοξενία της τελικής φάσης της EuroLeague προχωρώντας μάλιστα σε ανταλλαγή επιστολών με τη διοργανώτρια αρχή προκειμένου να απαντήσει σε κάθε ερώτημα και να καταστήσει σαφές πως είναι ικανή και έχει τις υποδομές για να αποτελέσει το μέρος συγκέντρωσης όλων των ομάδων της EuroLeague.

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως -περίπου- από τις 20 Απριλίου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε πως η EuroLeague ζήτησε να υπάρχουν μονόκλινα δωμάτια για τους παίκτες και τα μέλη όλων των αποστολών, αίτημα που μπορεί να ικανοποιήσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στο OPEN: “Εκδηλώσαμε ενδιαφέρον από περίπου τις 20 Απριλίου, μόλις δηλαδή μάθαμε πως υπάρχει τέτοια πρόθεση. Έχει γίνει ανταλλαγή επιστολών, όλων αυτών των στοιχείων, των χαρακτηριστικών. Χρειάζονται περίπου 15.000 διανυκτερεύσεις και δύο γήπεδα. Όλα αυτά που μπορεί να προσφέρει η Θεσσαλονίκη. Πραγματικά, θα είναι σημαντικό να γίνει στην πόλη, στο πλαίσιο τόσο της εξωστρέφειας, όσο και της διεκδίκησης πολύ σημαντικών εκδηλώσεων. Περίπου στα τέλη του Ιουνίου θα ξεκινήσει αυτός ο σημαντικός θεσμός που θα κρατήσει πάνω από ένα μήνα και θέλουμε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Θα γίνει αφού εξασφαλιστούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφαλές.

Από την Euroleague ζητούνται μονόκλινα δωμάτια. Όλα αυτά δείχνουν ότι κι οι διοργανωτές κι εμείς θα έχουμε τηρήσει όλα τα μέτρα για να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για τους ίδιους τους αθλητές. Όλα είναι με συγκεκριμένες προδιαγραφές για τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία. Προφανώς διερευνήσαμε τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν αυτά τα άτομα, καθώς και οι μετακινήσεις τους. Η πληροφορία που έχω είναι ότι μέχρι τις 24 Μαΐου θα έχουμε την τελική επιλογή από την EuroLeague”

Πηγή: news247.gr