Θέματα που αφορούν την πυροπροστασία του δήμου Σιθωνίας τέθηκαν από την πλευρά του δημάρχου Κυπαρίσση Ντέμπλα, στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Ο δήμαρχος ζήτησε την ανανέωση του στόλου της Πυροσβεστικής και την ενίσχυση με άτομα, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς έδειξε να κατανοεί τα προβλήματα και τόνισε ότι ήδη εξήντα άτομα καλύπτουν τις αυξημένες θερινές ανάγκες.
Επιπλέον ο κ. Ντέμπλας μίλησε για την ανάγκη αύξησης του προσωπικού του δήμου, έτσι ώστε να μπορέσει να στελεχώσει και την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. «Δεν μπορούμε όπως είπα προς όλους να ρίχνουμε το βάρος πάντα στην αποκατάσταση. Εμείς ρίξαμε ενάμισι εκατ. ευρώ μόνο για τις περσινές ζημιές», τόνισε ο δήμαρχος Σιθωνίας, με χαρακτηριστικά παραδείγματα περιοχών που χρήζουν πλημμυρικής θωράκισης.
Το εποχικό Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σιθωνίας θα εδρεύει στη Σάρτη, σημείο που ο δήμαρχος χαρακτήρισε κομβικό για την πρόληψη σε όλες τις περιοχές στη Σιθωνία.
Τουρισμός στην εποχή του Covid-19
Ο δήμαρχος Σιθωνίας μίλησε για έκδηλη ανησυχία των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό. Παρά την αρχική αισιοδοξία, σήμερα όπως είπε, τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα εκφράζουν φόβους ότι πληρότητες θα σημειωθούν μόνο τον Αύγουστο. Επιπλέον, ανησυχούν για τη διαχείριση τυχόν κρούσματος κορωνοϊού. «Πιστεύω ότι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα και θα έχουμε αίσιο τέλος», τόνισε ο κ. Ντέμπλας.
Αναφορικά με τις παρεμβάσεις στις λιμενικές εγκαταστάσεις ο δήμαρχος συνεχίζει την προσπάθεια ένταξης του λιμένα του Ν. Μαρμαρά. Η τελευταία εξέλιξη αφορά την προγραμαμτική σύμβαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με το Υπουργείου Υποδομών ώστε το έργο να ενταχθεί στο πρόγραμμα Αλιείας. Παράλληλα βέβαια, είναι σε εξέλιξη και η πρώτη φάση για την κατασκευή τουριστικού καταφυγίου στον Παράδεισο Ν. Μαρμαρά μέσω ΣΔΙΤ, ένα έργο που εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσει τουριστικά την περιοχή.