Σουρεαλιστικές εικόνες εκτυλίχθηκαν στο Λιανοκλάδι στη Λαμία με έναν ιερέα που ανέβηκε στην καρότσα πυροσβεστικού οχήματος και έριχνε με την μάνικα τον αγιασμό στους δρόμους. Πρόκειται για ιερέα της ενορίας του ΣΣ Λιανοκλαδίου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το lamiareport, ο οποίος χρησιμοποίησε πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να κάνει τον γύρο του χωριού και να το ραντίσει με αγιασμό….

Τα περιοριστικά μέτρα δεν επέτρεψαν την κανονική τέλεση της λειτουργίας και του αγιασμού, ο ιερέας ωστόσο αποφάσισε να μην αφήσει κανέναν κάτοικο χωρίς αγιασμό, όπως μαρτυρούν και οι παρακάτω εικόνες: …

Κάποιοι κάτοικοι επικρότησαν την ομολογουμένως πρωτότυπη ενέργειά του ενώ κάποιοι άλλοι έμειναν απλώς με το στόμα ανοιχτό υποστηρίζοντας «Δεν ξέρουμε αν ο τόπος μας αγιάστηκε, πάντως γελάσαμε με την ψυχή μας».

Η αντίδραση του Δήμου Λαμιέων:

Σε σχέση με βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε και υπονοεί την εμπλοκή του Δήμου Λαμιέων σε δράσεις ιερωμένου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω. Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού. Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα. Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου. Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες….

Δείτε το βίντεο