Το χωριό Kinsale ανήκει γεωγραφικά στην κομητεία Κορκ και είναι χωρίς υπερβολή ένα από τα πιο γραφικά και δημοφιλή θέρετρα στη νοτιοδυτική ακτή της Ιρλανδίας.

Διάσημο ψαροχώρι, πολυφωτογραφημένο χωριό, γκουρμέ προορισμός αλλά και ένα από τα πιο χρωματιστά χωριά της Ιρλανδίας, όπου το χρώμα ρέει κυριολεκτικά άφθονο σε κάθε σημείο.

Το χωριό δεσπόζει στις εκβολές του ποταμού Bandon, ανάμεσα στους λόφους και στην ακτογραμμή, όπου μέσα σε έναν «λαβύρινθο» από στενά δρομάκια κρύβονται ιστορικά κτίρια, γκαλερί τέχνης, παραδοσιακές κατοικίες, ανθισμένα μπαλκόνια, γραφικά καταστήματα.

Κι όλα αυτά με έναν κοινό παρονομαστή: Το χρώμα! Οι προσόψεις των κτιρίων και οι βιτρίνες των μαγαζιών, τα μπαλκόνια και τα παραθυρόφυλλα των σπιτιών, οι πλατείες και οι δρόμοι του χωριού, τα πάντα έχουν χρωματιστεί σε όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου.

Μοβ, κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο και μπλε εφαρμόζονται σε κάθε ορατή επιφάνεια με έναν και μόνο σκοπό: Να φτιάξουν τη διάθεση των κατοίκων αλλά και να ταιριάξουν με το πολύχρωμο φυσικό τοπίο της περιοχής.
«Το χωριό μας έχει μακρά ιστορία, και εξέχουσα θέση στο ιστορικό γίγνεσθαι της χώρας από το 1300.

Είναι ένας μικρός παράδεισος για τους επισκέπτες αλλά και ένας από τους ωραιότερους τουριστικούς προορισμούς όλες τις εποχές του χρόνου.

Το καλό φαγητό αλλά και το χρώμα είναι το σήμα-κατατεθέν στο Kinsale. Γιατί πρέπει να ξέρετε ότι ένα ούτως ή άλλως νόστιμο πιάτο γίνεται περισσότερο ελκυστικό με το χρώμα. Αυτός είναι ο κανόνας της… υψηλής γαστρονομίας!», λέει ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Kinsale θεωρείται ως η «γκουρμέ πρωτεύουσα» της Ιρλανδίας, ενώ κάθε χρόνο τον Οκτώβριο διοργανώνει το περίφημο «Bollinger Food Festival», συγκεκτρώνοντας πλήθος επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή:perierga.gr