Εργασίες και επισκευές εκτελούνται το διάστημα αυτό στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής με προοπτική να λειτουργήσει αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. Αν και το αρχικό πλάνο της διοίκησης Σαββίδη προέβλεπε άνοιγμα του συγκροτήματος στις 29 Απριλίου, για να λειτουργήσει τουλάχιστον κατά τις ημέρες του ορθόδοξου Πάσχα, κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο με τα σημερινά πλέον δεδομένα.

Παρόλα αυτά εντός του συγκροτήματος παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα με τα τεχνικά συνεργεία να πηγαινοέρχονται προκειμένου η έκταση να διαμορφωθεί εκ νέου, να φύγουν τα σημάδια εγκατάλειψης και καταστροφής από τον χρόνο σε πολλά σημεία. Στο ξενοδοχείο Μελίτων γίνεται το απαραίτητο «φρεσκάρισμα» κυρίως στο εσωτερικό του χώρου, ενώ σοβαρές παρεμβάσεις εκτελούνται στη μαρίνα που είχε εγκαταλειφτεί τα τελευταία χρόνια. Ειδική τεχνική ομάδα αναλαμβάνει την επαναλειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης αφού γίνουν οι αναγκαίες συντηρήσεις. Παράλληλα επανέρχονται τα γήπεδα του γκολφ προς χρήση, και αγροτικές εργασίες εκτελούνται το κτήμα, στους αμπελώνες.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κέλυφος Στέλιος Δεληθανάσης, ήδη η διοίκηση του συγκροτήματος βρίσκεται στη διαδικασία συνεντεύξεων με το προσωπικό για να προχωρήσουν στις προσλήψεις. Ωστόσο δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσα άτομα θα απαιτηθούν κατά την έναρξη της σεζόν λόγω αστάθειας των δεδομένων που επιφέρει η πανδημία. «Στόχος είναι οι αγορές της Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας. Δεν υπάρχουν όμως κρατήσεις προς το παρόν που να δείχνουν με βεβαιότητα τα ποσοστά κάλυψης του συγκροτήματος. Σε πρώτη φάση άλλωστε θα ανοίξει το Μελίτων μόνο. Η ίδια ρευστότητα δεν επιτρέπει στη διοίκηση να γνωρίζει και τον ακριβή αριθμό ατόμων που θα χρειαστεί για το προσωπικό. Όλες όμως οι προσλήψεις θα γίνουν κατά προτεραιότητα από την περιοχή της Σιθωνίας», τονίζει ο κ. Δεληθανάσης.