Η Κατερίνα Ζωγράφου είναι από τις παρουσίες εκείνες της Χαλκιδικής που κάποιοι θα έλεγαν πως τα συνδυάζει όλα. Ομορφιά, δυναμισμό και μυαλό. Σπούδασε γεωπονία, όμως την κέρδισε η πολιτική τελικά. Έκανε οικογένεια και υπέροχα παιδιά, αλλά αφιερώνει χρόνο στην αυτοδιοίκηση σήμερα πλέον. Η πολιτική είναι γονίδιο από τον πατέρα της, λέει η ίδια, και αποτέλεσμα ήταν να απαντήσει θετικά στο κάλεσμα του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη μάχη της Περιφέρειας. Με λίγα λόγια η Κατερίνα Ζωγράφου πατάει σταθερά στη ζωή της τόσο στα προσωπικά όσο και στα αυτοδιοικητικά κάνοντας ότι καλύτερο δυνατόν και για τα δύο.

Η ενασχόληση με την πολιτική όπως λέει, είναι εμπειρία ζωής «Μου άνοιξε δρόμους για νέες γνωριμίες, επαφές με αξιόλογους ανθρώπους αλλά μου έδωσε και μαθήματα όσες φορές χρειάστηκε. Μου έδωσε την ευκαιρία όμως να προσφέρω στο κοινό σύνολο. Αυτό που κάνω από πολύ νέα που ασχολούμαι με τα κοινά, πριν από την αυτοδιοίκηση», τονίζει. Οι φίλοι και οι γνωστοί εξακολουθούν να την αποκαλούν με το μικρό της όνομα. Είναι η Κατερίνα και απολαμβάνει τον ίδιο σεβασμό στο πρόσωπό της που τυγχάνει ανέκαθεν. Στην πορεία της πολιτικής της σταδιοδρομίας έχει την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς της. Παράλληλα, πολύ καλούς συνεργάτες στα επαγγελματικά, οπότε καταφέρνει να αφιερώσει τον κατάλληλο χρόνο στη Χαλκιδική και τα ζητήματά της. 

Η πολιτική είναι σκληρή, όπως αναγνωρίζει η κ. Ζωγράφου, αλλά πιστεύει πως η γυναίκα από τη φύση της τα καταφέρνει όλα με καλό συντονισμό. «Τα βάζει όλα σε κουτάκια και κάνει το καλύτερο πάντα. Μερικές φορές οι ευαισθησίες κάνουν μια γυναίκα λιγότερο σκληρή στη λήψη μιας απόφασης αλλά τελικά τα καταφέρνει», αναφέρει. «Θέλουμε περισσότερες γυναίκες στην πολιτική. Καλώ τις γυναίκες να τολμήσουν αυτό που επιθυμούν για να νιώσουν πλήρεις οι ίδιες και να ασχοληθούν με τα κοινά γιατί έχουν πολλά να προσφέρουν», είναι το μήνυμα που στέλνει μέσα από αυτή τη συνέντευξη. 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται φέτος κάτω από συνθήκες βίαιης προσαρμογής του πλανήτη σε κατάσταση προστασίας από μια πρωτοφανή πανδημία. Στη χώρα μας δεν θα δούμε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες και εστιατόρια γεμάτα από γυναικοπαρέες όπως συνήθως τέτοια μέρα, ως μια καλή ευκαιρία εξόδου και γλεντιού. Βλέπουμε όμως όλο αυτό το διάστημα γυναίκες επιστήμονες να μάχονται κατά του κορωνοϊού, γυναίκες νοσηλεύτριες να  ξενυχτούν μερόνυχτα στα νοσοκομεία στο πλευρό ασθενών, γυναίκες εκπαιδευτικούς να διδάσκουν στα παιδιά μας γράμματα και ήθος με τη μάσκα στο πρόσωπο, όχι όμως και στην ψυχή. 

Στο ρεπορτάζ μας προσεγγίσαμε τις κυρίες της Χαλκιδικής που η καθεμία διακρίνεται σε διαφορετικό στίβο αλλά με το ίδιο πάθος και μεράκι για όλα όσα κάνουν.