Δεν είναι καλύτερη η κατάσταση και στη Χαλκιδική παραδέχεται ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος κληθείς να σχολιάσει την επιδημιολογική εικόνα του νομού. «Σε εβδομαδιαία βάση το ανώτατο όριο κρουσμάτων ενεργών ήταν 215 ενώ το κατώτατο 173. Την περασμένη Δευτέρα είχαμε σύνολο 202 ενεργών κρουσμάτων στη Χαλκιδική», τόνισε ο κ. Γιώργος.

Οι δήμοι εμφανίζουν επιβάρυνση στο επιδημιολογικό τους φορτίου με την εξής φθίνουσα σειρά όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης: Ν. Προποντίδα, Πολύγυρος, Κασσάνδρα, Σιθωνία και Αριστοτέλης.

«Χρειάζεται προσοχή και όχι εφησυχασμός. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τους περιορισμούς αλλά δεν υπάρχει λύση άμεσα παρά μόνο η καλοκαιρία που μπορεί να βοηθήσει», τόνισε ο κ. Γιώργος.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς η διαδικασία προχωρά κανονικά σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, τόσο στα Κ.Υ. όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Όπως δήλωσε «ελάχιστα είναι τα εμβόλια που δεν γίνονται βάσει προγράμματος. Φαίνεται πως είναι πετυχημένο το εγχείρημα των εμβολιασμών. Ο κόσμος θέλει και προχωρά στη διαδικασία».

Ο κ. Γιώργος δήλωσε ικανοποιημένος και από το γεγονός ότι η νήσος Αμμουλιανή περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για τον καθολικό και οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων της στα μέσα Απριλίου.