Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μεταξύ του αντιδημάρχου πρωτογενούς τομέα και αγροτικής ανάπτυξης κ Νίκου Παπακωνσταντίνου, του Προέδρου της Π.Ο.Ξ κ Γρηγόρη Τάσιου και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων κ Τριαντάφυλλο Παπαϊωάννου.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η προώθηση και τοποθέτηση των προϊόντων του Δήμου Πολυγύρου στα ξενοδοχεία και στα τουριστικά καταλύματα του νομού.

Η ελιά Χαλκιδικής, το μέλι, και τα βότανα του τόπου μας είναι κάποια μόνο από τα προϊόντα που παράγει η Χαλκιδική, ιδιαίτερα η περιοχή του Δήμου Πολυγύρου και πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι του κάθε επισκέπτη στα τουριστικά καταλύματα του Δήμου μας.

Η Δημοτική αρχή και ειδικότερα η αντιδημαρχία Πρωτογενούς Τομέα, με τον αντιδήμαρχο Νίκο Παπακωνσταντίνου συνεργάζονται με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και την Ομοσπονδία Σωματείων Ενοικιαζομένων Δωματίων και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα και τις τοπικές γεύσεις.

Τα καταλύματα που θα υποδεχτούν τους επισκέπτες του δήμου Πολυγύρου θα προφέρουν, παράλληλα με τις υπηρεσίες φιλοξενίας, γεύματα με γεύση και “άρωμα” Χαλκιδικής. Κατόπιν συνεννόησης με τους εκπροσώπους του Τουριστικού κλάδου οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων βάζουν στις επιχειρήσεις τους το “καλάθι” των τοπικώς παραγόμενων προϊόντων και εκκινούν την εξωστρέφειά τους. Η τοπική κουζίνα θα προωθήσει τα αγαθά του νομού, ώστε στη συνέχεια να τα αναζητήσουν στα ράφια των καταστημάτων. Η έναρξη της τουριστικής περιόδου θα μας βρει έτοιμους από κάθε άποψη για να υποδεχτούμε όσους και φέτος θα επιλέξουν τη Χαλκιδική ως προορισμό διακοπών.