Θετικά είναι τα μηνύματα στην Κασσάνδρα από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της εστίασης και την ανταπόκριση του κόσμου. Τα περισσότερα καταστήματα λειτούργησαν και προσαρμόζονται στις νέες απαιτήσεις, ενώ άλλα συνεχίζουν τις προετοιμασίες για να είναι έτοιμα στο επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μάϊου.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται διάφορες εργασίες σε όλα τα μέρη του Δήμου Κασσάνδρας με στόχο να είναι όλα έτοιμα για την τουριστική περίοδο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Τα πάντα από τον Δήμο για την λειτουργία της εστίασης και του τουρισμού»

”Ο Δήμος Κασσάνδρας έκανε τις απαραίτητες προετοιμασίες για να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τουρίστες αλλά και για τις ανάγκες των καταστημάτων. Το 60-70% των καταστημάτων έχουν ανοίξει και τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν όλα. Ήταν μια καλή μεταβατική περίοδος προς την επιστροφή στην κανονικότητα. Είμαστε σε καλό επίπεδο και θα συνεχίσουμε γιατί ακόμη είμαστε στην αρχή. Η Χαλκιδική και η Κασσάνδρα είναι από τους πρώτους προορισμούς. Τα μέτρα τηρούνται σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα καταστήματα”, πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Κασσάνδρας, Στακινός Βασίλης.

«Αναμένουμε καλύτερη περίοδο από πέρσι»

”Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από το άνοιγμα της εστίασης. Ο κόσμος περίμενε την ευκαιρία για να βγει λίγο έξω. Έχουμε ένα καλό πλάνο και αναμένουμε να πάμε καλύτερα από πέρσι. Το προσωπικό μας κάνει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και όσοι δεν έχει έρθει η σειρά τους να εμβολιαστούν, περιμένουν με ανυπομονησία για να κάνουν το βήμα προς την ελευθερία”, ανέφερε ο υπεύθυνος καταστήματος, Γιάννης Σερέτης.

«Ο εμβολιασμός έπρεπε να είναι προτεραιότητα για όσους εργάζονται στον τουρισμό»

Την ελπίδα ότι σύντομα θα δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς όσων εργάζονται στην εστίαση και στον τουρισμό γενικότερα, εξέφρασε ο κ. Σερέτης.

«Περιμένουμε αρκετό κόσμο»

”Στη συνέχεια περιμένουμε ακόμη περισσότερο κόσμο. Πιστεύουμε σε ένα καλό καλοκαίρι. Τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και είμαστε όσο προσεκτικοί χρειάζεται”, τόνισε ο Εμίλιο Λέκκα, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Περισσότερος ο κόσμος όταν αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό»

”Το Πάσχα δεν ήταν αναμενόμενα καλό. Μόλις επιτρέψουν τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, τότε θα έχουμε περισσότερο κόσμο, γιατί το Πευκοχώρι με κατοίκους που διατηρούν σπίτια αλλά και τουρίστες. Τα πρώτα μηνύματα είναι πως αναμένονται πολλές αφίξεις στη συνέχεια”, σύμφωνα με την ιδιωτική υπάλληλο, Κωστοπούλου Όλγα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Πιστεύουμε σε ένα καλό καλοκαίρι»

”Πιστεύουμε σε ένα καλό καλοκαίρι για να μπορέσουμε να επανέλθουμε και ψυχολογικά μετά την μεγάλη αποχή, που δεν μας ευνόησε καθόλου. Είμαστε σε στάδιο προσαρμογής. Πρώτο μας μέλημα είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας”, επισήμανε ο κος Απόστολος, υπάλληλος εστίασης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.