Αρνούνται να συμβιβαστούν με τις αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας οι σπουδαστές των εσπερινών σχολείων, και ειδικότερα ως προς την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές στο λύκειο Πολυγύρου οι ανάγκες τους είναι διαφορετικές από τα παιδιά των γενικών λυκείων.  Η εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν στερεί καμία θέση μαθητή ημερήσιου όπως λένε.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ καθιερώνοντας την κοινή ελάχιστη βάση εισαγωγής για τους μαθητές των Ημερήσιων και των Εσπερινών λυκείων, αποκλείει τους μαθητές των Εσπερινών από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού θα πρέπει να πετύχουν βαθμούς ανάλογους με αυτούς των μαθητών των ημερήσιων σχολείων. Όπως λέει η πρόεδρος του 15μελους Ηρακλεία Καραβασίλη, οι προσπάθειες των μαθητών στα Εσπερινών είναι πολύ μεγάλες για να συνδυάσουν τη δουλειά της ημέρας με το διάβασμα και το σχολείο.  Το ίδιο υποστηρίζει και η Αναστασία Παπανικολάου που μιλά για ένα δύσκολο ολοήμερο πρόγραμμα από το πρωί ως το βράδυ συν την κάλυψη μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων για όσους δεν μένουν στον Πολύγυρο.

Ο Χρήστος Παπαθεολόγης κάνει λόγο για μια δεύτερη ευκαιρία που τους δίνεται και μπορούν να έχουν κι άλλες επιλογές.  Πάντως δίνουν τα εύσημα στους καθηγητές τους και μιλούν για ένα άριστο κλίμα στο σχολείο τους,  ζητώντας από το Υπουργείο να κατανοήσει τις ανάγκες τους.