“Η Στ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς Χαλκιδικής εξέδωσε ιστορικό διήγημα με τίτλο «Εγώ, ο Εμμανουήλ» που αφορά το βίο και την αγωνιστική δράση του Εμμανουήλ Παπά έχοντας ως κεντρικό άξονα αφήγησης την επανάσταση στη Χαλκιδική το 1821.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης τίμησαν την επέτειο συμπλήρωσης των 200 χρόνων της επανάστασης του 1821. Ο μέντοράς τους ήταν η κ. Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου που άλλωστε προλόγισε το βιβλίο. Πολύτιμος συμπαραστάτης τους υπήρξε και ο Δήμος Νέας Προποντίδας – και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Καρράς – που ανέλαβε το οικονομικό κόστος του εγχειρήματος με απώτερο σκοπό τη διανομή του βιβλίου σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου.

Άλλωστε σήμερα (17/5), που είναι και η επέτειος της επανάστασης του Πολυγύρου διανεμήθηκε σε κάθε μαθητή του σχολείου ένα αντίτυπο.

Στην ανάρτηση της για το βιβλίο, η εκπαιδευτικός της τάξης, Άρτεμις Καλογεράκη, ευχαρίστησε τους προαναφερόμενους καθώς επίσης τον κ. Φυλαχτό Χρήστο για την επιστημονική του καθοδήγηση αλλά και τον κ. Αστέριο Παπαστεργίου για την υποστήριξή του σε θέματα τεχνικής επιμέλειας, ενώ ευχήθηκε η ιστορική μνήμη να διατηρηθεί ζωντανή.

Μπορεί να είναι απεικόνιση 4 άτομα