Είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε στα γυρίσματα της ιστορικής ταινίας, με τίτλο “Η Επανάσταση στη Χαλκιδική και στο Άγιο Όρος”.

Είναι μοναδική εμπειρία το γύρισμα μιας ταινίας με μικρά παιδιά. Βιώνουν μέσα από τη δράση τη γνώση και αποκτούν ιστορική συνείδηση, πρότυπα, ιδανικά και αξίες. Ικανοποίησή μας η χαρά και τα χαμόγελα στα χείλη των παιδιών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τα οποία ήταν σίγουρα κοπιαστικά αλλά ταυτόχρονα και επιμορφωτικά.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κα Βερβέρη Ζωή δήλωσε ότι: “η βιωματική αυτή δράση των μαθητών ήταν το καλύτερο μάθημα ιστορίας που μπορούσαν να διδαχθούν. Αγάπησαν το τόπο τους ακόμη περισσότερο, και ένιωσαν υπερήφανοι για τους παππούδες τους. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πατέρες της εκκλησίας του Αγίου Μάμα Δωρόθεο Λαζόπουλο και Δωρόθεο Αϊβαλιώτη, καθώς επίσης και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την ηθική και υλική τους υποστήριξη”.

Η ιστορική αυτή ταινία θα συμμετέχει στον μαθητικό διαγωνισμό για τα 200 χρόνια της επανάστασης του 1821. Βασίζεται στην αφήγηση ιστορικών κειμένων και περιέχει δραματοποιημένες σκηνές με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές.

Σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα και ευχόμαστε καλή επιτυχία.

 

 

Ο διαγωνισμός εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.