Ο προπονητής του Κένταυρου Ν. Καλλικράτειας, Γιώργος Μποτσκαρίωβ, μιλάει στο Xalkidiki Politiki για τις άπειρες επιτυχίες των αθλητών, τις κακές εγκαταστάσεις και τα επόμενα meeting των αθλητών. 

«Αρκετές επιτυχίες από παιδιά της Χαλκιδικής»

”Ξεκινήσαμε το 2006 με όλα τα παιδιά από την περιοχή μας και μέχρι σήμερα φτάσαμε να έχουμε παγκόσμιες επιτυχίες, πανευρωπαϊκές, παγκόσμια ρεκόρ (σ.σ Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό – φωτογραφία δεξιά, αριστερά ο Γ. Μποτσκαρίωβ). Διαθέτουμε 28 πανελλήνια ρεκόρ με διάφορους αθλητές, ενώ συμμετείχαμε και στους Ολυμπιακούς αγώνες νεότητας με χρυσό μετάλλιο. Οι επιτυχίες μας είναι πάρα πολλές και όλα είναι παιδιά της Χαλκιδικής. Προπονούμε περίπου 300 παιδάκια καθημερινά”, ανέφερε ο προπονητής κ. Μποτσκαρίωβ.

«Αν όλα πάνε καλά θα έχουμε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο»

”Συνεχίζεται η προσπάθεια με τους αθλητές για το ranking της Ολυμπιάδας. Θα πάρουμε μέρος στο πανευρωπαϊκό Κ-23, που θα γίνει στην Εσθονία. Το πανευρωπαϊκό Κ-20, πάλι στην Εσθονία, το Παγκόσμιο και φυσικά για το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Κυνηγάμε το όριο, έχουμε ακόμη ένα μήνα και αν πάνε όλα καλά θα έχουμε και εκεί μια επιτυχία. Είμαι αισιόδοξος και για τη συμμετοχή στο Τόκιο”, πρόσθεσε ο προπονητής του Κενταύρου.

«Οι εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν»

”Ο Κένταυρος μας δίνει απλά τα δελτία για να συμμετέχουμε στους αγώνες. Όλα αυτά τα χρόνια οι ακαδημίες ήταν μέσω του Αθλητικού Οργανισμού της Νέας Προποντίδας. Συνεπώς, τα χρήματα πάνε εκεί γι’ αυτό και πιέζουμε τον Δήμο και όλες τις αρχές να μας προσέξουν. Για να κατεβαίνουμε στους αγώνες έπρεπε να έχουμε μια ομάδα και αυτήν είναι ο Κένταυρος, που έκανε το τμήμα στίβου”.

«Έχουν γίνει ενέργειες για τις εγκαταστάσεις»

”Ο Δήμαρχος έκανε τις ενέργειες και ψάχνονται οι λύσεις και που έχει κολλήσει το θέμα των εγκαταστάσεων. Εμείς το αναδεικνύουμε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε και τον Δήμο για να γίνουν. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για τα παιδιά. Ουσιαστικά, εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν. Και εκεί έχουν γίνει όλες οι επιδόσεις, δηλαδή εκεί προετοιμάζονται τα παιδιά και πάμε στις διοργανώσεις και καταφέρνουμε αυτές τις επιδόσεις. Στην ομάδα μας δεν είναι μόνο οι πρωταθλητές, υπάρχουν και πολλά μικρά παιδάκια που επιζητούν καλύτερες συνθήκες για να παραμείνουν στα αθλήματα. Ζητείται άμεση βελτίωση των χώρων τόσο για τους πρωταθλητές, των οποίων οι επιδόσεις δεν χωράνε σε αυτές τις συνθήκες αλλά και για τους πολλούς άλλους αθλητές”, ανέφερε ο κ. Μποτσκαρίωβ.

«Βρισκόμαστε στο γήπεδο καθημερινά»

”Βέβαια, λόγω κορωνοϊού δεν έχουν ξεκινήσει τα μικρότερα τμήματα παρά μόνο όσοι αγωνίζονται σε διοργανώσεις. Από τις 16:00 μέχρι τις 21:00 είμαστε στο χώρο του κλειστού του Αγίου Παύλου καθημερινά”. 

«Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά»

”Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τους αθλητές, να αναδείξουμε τις συνθήκες που προπονούνται ώστε να πιέσουμε την Κυβέρνηση να κάνουν τα απαραίτητα έργα. Πρέπει όλοι να συμμετέχουν στο πρόβλημά μας για να διεκδικήσουμε κάτι για τα παιδιά μας”.