Κυπ. Ντέμπλας: «Πιστεύω αυτές οι προτάσεις να πάρουν τον δρόμο τους,να έχουμε ένταξη έργων»
Το πρόγραμμα με το συμβολικό αυτό όνομα είναι στην ουσία μια «ελπίδα» για τους δήμους και αποτελεί τον μοχλό αναπτυξιακής προοπτικής.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας γνωστοποίησε όλες τις προτάσεις τις οποίες υπέβαλλαν στο πρόγραμμα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «καθώς το πρόγραμμα έχει φτάσει πια στο τέλος του και ύστερα από την οριστικοποίηση των πλαφόν που θα έχει ο κάθε δήμος σχετικά με την υποβολή των προγραμμάτων-αιτημάτων, και ο δήμος Σιθωνίας έθεσε τις προτάσεις του για έργα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο οι συνολικές προτάσεις του δήμου Σιθωνίας  για το πρόγραμμα Α.Τρίτσης ανέρχονται στο ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ειδικότερα έχουν υποβληθεί προτάσεις για χρηματοδότηση που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων (αναβάθμιση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Νικητής,του Ν.Μάρμαρα και της  Σάρτης). Έχει υποβληθεί πρόταση για τη βελτίωση των υποδομών και δικτύων ύδρευσης, πρόταση  δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου δικτύου αγροτικών δομών που αφορά όλες τις κοινότητες του δήμου Σιθωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Ντέμπλας.

Ο ίδιος συνέχισε γνωστοποιώντας και τις υπόλοιπες προτάσεις: «έχει υποβληθεί πρόταση για προσεισμικό έλεγχο των δημοτικών κτιρίων, όπου εντάσσονται και τα σχολεία. Επίσης έχει γίνει πρόταση για συντήρηση των σχολικών μονάδων και τη διασφάλιση της  προσβασιμότητας ΑμεΑ. προς την παραλία». Για τη συγκεκριμένη πρόταση του προγράμματος που αφορά τα ΑμεΑ ο δήμαρχος ξεκαθάρισε  ότι είναι μια πρόταση που αποκλειστικά για τη δημοτική ενότητα Τορώνης. Αναφερόμενος και στην δημοτική κοινότητα Σιθωνίας ο ίδιος υπογράμμισε ότι ήδη υπάρχει σε εξέλιξη μια χρηματοδότηση 264 χιλιάδων που αφορά ράμπες ΑμεΑ στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου.

Ο κύριος Ντεμπλας αναφέρθηκε και σε άλλες προτάσεις που υποβλήθηκαν στο Α.ΤΡΙΤΣΗΣ, όπως αυτή της εφαρμογής νέων ψηφιακών μονάδων και συστημάτων έξυπνων πόλεων, την υλοποίηση δράσεων όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, το πρόγραμμα «Ελλάδα 1821», καθώς και πρόταση για τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης.

«Πιστεύω αυτές οι προτάσεις να πάρουν τον δρόμο τους, να έχουμε ένταξη έργων που θα αλλάξουν τη δομή και τις υποδομές του Δήμου», τόνισε ο δήμαρχος Σιθωνίας.