Σοβαρά προβλήματα με τους εργάτες γης αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα εδώ και ένα μήνα η Χαλκιδική, αναμένοντας το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις αιτήσεις πρόσκλησης εργατών γης. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννη Κουφίδη, μετά το Πάσχα ξεκίνησε η διαδικασία αλλά σημειώνονται σοβαρότατες καθυστερήσεις στη Δ/νση της Αποκεντρωμένης Κ.Μ.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι περιστατικό που σημειώθηκε στην Πορταριά του δήμου Ν. Προποντίδας με καλλιεργητές βερίκοκου να μαλώνουν και να διεκδικούν τους ελάχιστους εργάτες γης που απασχολούνται αυτό το διάστημα στη συγκομιδή.

«Ο δικηγόρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής επισκέφτηκε το γραφείο της Αποκεντρωμένης στη Χαλκιδική και δεν είναι τυχαίο γιατί μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε κι άλλα μέτρα, αφού ο διάλογος δεν λύνει το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Κουφίδης, αναφερόμενος στο γραφείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Χαλκιδική.

«Ο κορωνοϊός, οι βεβαιώσεις που ζητούνται, νέες εντολές και εμπλεκόμενες υπηρεσίες λειτουργούν προσθετικά στις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα αγρότες που μαζεύουν σήμερα τα καΐσια να μην έχουν εργατικά χέρια», επεσήμανε ο κ. Κουφίδης εκφράζοντας το παράδοξο της υπόθεσης ότι σε άλλες περιοχές όπως Πέλλα ή Ημαθία δεν σημειώνονται τα ίδια προβλήματα.