Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Πολυγύρου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις κατά το Σαββατοκύριακο. Σε όλες τις Κοινότητες διοργανώθηκαν διάφορες δράσεις, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της ομορφιάς του τόπου.

«Προφυλάσσουμε το περιβάλλον, προφυλάσσουμε τις ζωές μας»

”Προφυλάσσοντας και σώζοντας το περιβάλλον, προφυλάσσουμε τις ζωές μας. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται για να περισώσουμε ότι μπορούμε από την κλιματική αλλαγή, με τον Δήμο Πολυγύρου να μπαίνει μπροστά με τη συνδρομή της νεολαίας και των κατοίκων του Δήμου, σήμερα και αύριο. Έχουμε οργανωθεί και η προσπάθεια θα αποδώσει τα μέγιστα”, τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

«Το περιβάλλον εξαρτάται από εμάς»

Με τη σειρά του, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Δημήτριος Ζαγγίλας ανέφερε πως το περιβάλλον εξαρτάται από εμάς. ”Οι ανθρώπινες παρεμβάσεις αποτελούν καθοριστικό ρόλο για όσα αντιμετωπίζουμε. Ο καθένας πρέπει να καταβάλει τις μέγιστες προσπάθειες και να αλλάξουμε τις συνήθειες μας. Ο Δήμος συμβάλει τα μέγιστα για να δείξει τα προβλήματα και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος”.

«Αφήνουμε μια παρακαταθήκη στα παιδιά μας»

”Συμμετέχουμε στις δράσεις του Δήμου Πολυγύρου για το περιβάλλον. Αφήνουμε μια παρακαταθήκη στα παιδιά μας, την προστασία του περιβάλλοντος, γιατί όταν προστατεύουμε το περιβάλλον, σημαίνει πως προστατεύουμε την ζωή μας”, πρόσθεσε η Πρόεδρος του Συλλόγου τριτέκνων του Δήμου Πολυγύρου, Ιωάννα Ντολματζή.

«Δεν θα μπορούσε να λείπει η Νίκη Πολυγύρου από τις δράσεις για το περιβάλλον»

”Δεν θα μπορούσε να λείπει η Νίκη Πολυγύρου από τις δράσεις για το περιβάλλον. Καθαρίζουμε τον τοίχο του γηπέδου για να ακολουθήσουν ζωγραφιές σε αυτόν”, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Νίκης Πολυγύρου, Σοφία Χλιάπα.

”Δώσαμε και εμείς το παρών. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός από τον εθελοντισμό έχει να πάρει πάρα πολλά. Νομίζω ότι έτσι περνούν πολλά κοινωνικά μηνύματα”, πρόσθεσε ο Γιώργος Αγγελής, προπονητής της ακαδημίας της Νίκης Πολυγύρου.

«Καθαρίσαμε ένα πανέμορφο μονοπάτι του Πολυγύρου»

”Στην Κοινότητα Πολυγύρου υπάρχουν πανέμορφα μονοπάτια και κατόπιν υποδείξεων διαπιστώσαμε πως πρόκειται για σημεία με πολλά σκουπίδια. Εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και καταφέραμε να ξανά ομορφύνουμε το σημείο”, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πολυγύρου, Κατσιακιώρη Νικήτα.