Η Ημέρα περιβάλλοντος στον Δήμο και ειδικότερα στη Γαλάτιστα δημιούργησαν διάφορες εργασίες με στόχο την περιποίηση του περιβάλλοντος αλλά και την ομορφιά του τόπου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις ξεκίνησαν από το Σύλλογο Τεχνών με εικαστικές παρεμβάσεις. Σειρά είχε το Νηπιαγωγείο με ζωγραφιές στο τοιχίο της περίφραξης, αλλά και στον προαύλιο χώρο του.

Η δεύτερη παρέμβαση είναι σε οικία (αρχοντικό) το οποίο η επιτροπή της Πολεοδομίας το χαρακτήρισε επικίνδυνο και προτρέπει το Δήμο να κλείσει μέρος των δρόμων που το περιβάλουν έως ότου γίνει η αποκατάσταση από τους ιδιοκτήτες που έχουν και την ευθύνη.

Μαζεύτηκαν λάστιχα από ρέματα και άλλους χώρους οπού ήταν πεταμένα τα οποία όμως δεν είναι ανακυκλώσιμα λόγου του μεγέθους τους και των χαρακτηριστικών τους, βάφτηκαν, τοποθετήθηκαν λουλούδια και φυτά μέσα σε αυτά και το αποτέλεσμα των φωτογραφιών αποδεικνύουν τις όμορφες παρεμβάσεις.

Η τρίτη αλλά μεγάλη παρέμβαση έγινε στον ανατολικό κόμβο της Γαλάτιστας, όπου ένα μέρος με μπάζα και πέτρες έχει μεταμορφωθεί κυριολεκτικά.