Σήμερα Παρασκευή στις επτά το πρωί αναχώρησε από τo λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πρώτο δρομολόγιο της SeaJets για Σκιάθο Σκόπελο και Αλόννησο. Το Super Runner Jet θα πραγματοποιεί αρχικά τρία δρομολόγια τη βδομάδα, κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή που από 30 Ιουνίου θα γίνουν τέσσερα. Η διάρκεια του ταξιδιού από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο είναι τρεις ώρες και πέντε λεπτά για Σκόπελο 4.20’ και για Αλόννησο 4.50’. Το καράβι μπορεί να μεταφέρει 840 επιβάτες και 140 αυτοκίνητα. Λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων η πληρότητα του σε επιβάτες δεν θα ξεπερνά το 80%.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν για Σκιάθο από 36.70 ευρώ για Σκόπελο από 40.30 ευρώ και για Αλόννησο από 48 ευρώ. Αντίστοιχα των αυτοκινήτων είναι 84,50 για Σκιάθο, 99,70 για Σκόπελο και 110,50 για Αλόννησο.

Η Seajets κάλεσε στο πλοίο που από χθες βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τουριστικούς πράκτορες προκειμένου να τους ξεναγήσει και να τους ενημερώσει για τιμές και δρομολόγια.

Όπως μας είπε ο Βασίλης Αδάμης από το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας, «μέχρι στιγμής η ζήτηση κινείται ικανοποιητικά. Ήδη έχουν προπωληθεί πάνω από οκτώ χιλιάδες εισιτήρια επιβατών 958 αυτοκινήτων και 210 μηχανών. Οι τιμές μας είναι πολύ πιο συμφέρουσες από το να πάει κάποιος στις Σποράδες μέσω Βόλου. Αύριο αναχωρούμε με πάνω από 500 επιβάτες ενώ την Δευτέρα το καράβι επιστρέφει από τις Σποράδες γεμάτο».

Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia