«Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που θα βρεθώ στην πατρίδα του μεγάλου Φιλικού και Επαναστάτη Εμμανουήλ Παππά ο οποίος άναψε τη φλόγα της Επανάστασης του 1821 στην πατρίδα μας τη Χαλκιδική.
Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη διότι ο μεγάλος αυτός οπλαρχηγός επίλεξε την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κασσάνδρα για τον υπέρ πάντων αγώνα του κατά των Οθωμανών μέχρι τέλους χωρίς να κιοτέψει ή να παραδοθεί μπροστά στον υπεράριθμο στρατό του Λουμπούτ πασά.
Οι Κασσανδρινοί αγωνιστές στάθηκαν στο πλευρό του σε αυτή την άνιση μάχη που οδήγησε στο Ολοκαύτωμα ολοκλήρου της Χερσονήσου μας.
Οι αγωνιστές αυτοί αποτέλεσαν το καινούριο μπόλι στην επανάσταση της νότιας Ελλάδας, όταν ξεκληρίστηκαν από την πατρίδα τους και αναγκάστηκαν να μετακινηθούν στις νότιες εστίες της επανάστασης.
Αν δεν μεσολαβούσε ο άδικος και απρόσμενος θάνατός του, το κεφάλαιο Εμμανουήλ Παππάς θα έγραφε λαμπρή ιστορία και στη νότια Ελλάδα.
Μεγάλος και αγνός πατριώτης, θυσίασε την οικογένεια του και διέθεσε όλη του την περιουσία του, στο τέλος και τη ζωή του, για τα ιδανικά της πατρίδας και την ελευθερία μας.
Την Κυριακή 27,6,21 θα γράψουμε και εμείς τη μικρή μας ιστορία με την αδελφοποίηση των δήμων Σερρών και Κασσάνδρας.
Σε μια σεμνή τελετή στην κεντρική πλατεία της πόλης των Σερρών και κάτω από το άγαλμα του ήρωα που μας ενώνει θα υπογραφεί η πρώτη φάση της αδελφοποίησης η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στην Κασσάνδρα.
Η αφορμή δόθηκε με τη συμπλήρωση των 200 ετών από την εθνική παλιγγενεσία όμως η σκέψη υπήρχε».
Δήλωσε στη XALKIDIKI POLITIKI η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.