Η Καλλιθέα είναι ένα χωριό στην χερσόνησο της Κασσάνδρας Χαλκιδικής που κάθε καλοκαίρι σφύζει από ζωή. Είναι το κέντρο του τουρισμού της χερσονήσου και όχι μόνο! Χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο επισκέπτονται το μέρος αυτό για τις μαγικές του παραλίες και το φυσικό τοπίο του. Η νεολαία προτιμά την Καλλιθέα, γιατί προσφέρει πληθώρα επιλογών και ειδικά μια αξέχαστη νυχτερινή ζωή. Η διαμονή στην Καλλιθέα Χαλκιδικής δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς υπάρχουν πολλά και οικονομικά ενοικιαζόμενα δωμάτια για όλες τις ανάγκες, αλλά και ξενοδοχεία πολυτελείας για τους πιο απαιτητικούς.

Μιλώντας στο ”xalkidiki politiki” ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων της Καλλιθέας, Γιώργος Θωμασούλης, εξήγησε πως η κατάσταση τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας δεν θυμίζει σε τίποτα τις ”καλές” εποχές του τουρισμού αποφεύγωντας να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση για το φετινό καλοκαίρι, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αβεβαιότητα και προβληματισμός στις επιχειρήσεις των δωματίων

Αυτή την στιγμή υπάρχει μια δυσκολία όσον αφορά τις κρατήσεις εδώ στην Καλλιθέα, τα μηνύματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά εξηγεί ο πρόεδρος και συνεχίζει λέγοντας πως υπάρχει ένας βαθύς σκεπτικισμός από όλα τα μέλη του συλλόγου και μια συγκρατημένη αισιοδοξία.

Παρ’ όλα αυτά ο κύριος Θωμασούλης τόνισε πως όλοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα με όποιο τρόπο μπορούν για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους ”φανταστείτε πολλοί έχουν φτάσει σε σημείο να κάνουν  προσφορές ρίχνοντας τις τιμές, ώστε να προσελκύσουν τον κόσμο ”, δηλώνει ο ίδιος.

Όσον αφορά τις μέρες που πέρασαν και άμα υπήρχε πληρότητα στην περιοχή ο ίδιος γνωστοποίησε ότι πληρότητα 100% δεν υπάρχει και ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κάποιοι δουλέψανε για δύο ημέρες, αλλά αυτό δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμασούλη τα δωμάτια που υπάρχουν στην Καλλιθέα είναι για όλους ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός και οι τιμές καθορίζονται από το τι προσφέρει η κάθε επιχείρηση.

Τέλος ο ίδιος δήλωσε επιφυλακτικά ότι υπάρχει μια ελπίδα πως ίσως κάτι να αλλάξει από την 1η Ιουλίου και να βιώσουμε καλύτερες ημέρες, αναφέροντας όμως ότι ”είμαστε συγκρατημένοι καθώς καθημερινά αλλάζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παίρνονται διαφορετικές αποφάσεις για τα σύνορα, οπότε περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες ημέρες”, κατέληξε ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων της Καλλιθέας.