ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Βαδίζουμε την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και το φετινό καλοκαίρι μοιάζει να είναι διαφορετικό από το προηγούμενο στη Χαλκιδική.

Μετά από μήνες ατονίας και στασιμότητας, η εστίαση δείχνει να κινείται πλέον σε γνώριμους ρυθμούς, με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να ελπίζουν για το καλύτερο.

Οι επισκέπτες έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πανέμορφη Χαλκιδική με τα μαγαζιά πλέον να είναι ανοιχτά και να περιμένουν να υποδεχτούν τον κόσμο.

Ο υπεύθυνος εστίασης του εμπορικού συλλόγου των Ν. Μουδανιών, Στέλιος Σωτηριάδης, μιλώντας στο ”xalkidiki politiki” για την εστίαση ανέφερε ότι: ”η κίνηση εδώ έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή, οπότε υπάρχει μια αύρα αισιοδοξίας στον χώρο μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε τα επίπεδα προηγούμενων θερινών περιόδων”.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως ”ελπίζουμε πως προς τα μέσα του Ιουλίου να κινηθεί περισσότερο ο κόσμος και τον μήνα Αύγουστο με τους αδειούχους να δουλέψουμε περισσότερο”.

Ο κ. Σωτηριάδης επισήμανε όμως, ότι αυτό που αναμένεται τώρα είναι το τι ακριβώς θα ισχύσει με τον εμβολιασμό στην χώρα.

”Όλοι περιμένουμε εναγωνίως να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον εμβολιασμό. Είναι αδύνατον να χαρακτηρίσουμε τα μαγαζιά μας μόνο για εμβολιασμένους ή το αντίθετο, είναι απαράδεκτο αυτό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε ωστόσο, πως όλα τα είδη των μαγαζιών έχουν αρχίσει να δουλεύουν δειλά δειλά και ότι αυτό ήταν αναμενόμενο μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού στην χώρα.

Τέλος όσον αφορά την τιμή της ξαπλώστρας και της ομπρέλας ο ίδιος έκανε γνωστό ότι: ”εμείς εδώ στα Μουδανιά και στην ευρύτερη περιοχή όπως στα Φλογητά, τον Άγιο Μάμα δεν χρεώνουμε στον πελάτη την ομπρέλα, είναι δωρεάν. Χρεώνουμε μόνο φυσικά αυτό που θα επιλέξουν να πιούνε ή να φάνε, ενώ ανέφερε ότι δεν γνωρίζει σε άλλες περιοχές τι μπορεί να γίνεται.