Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη Σπύρο στην Αθήνα. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς θέματα, που απασχολούν την Π.Ε. Χαλκιδικής την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Αρχικά ο κ. Πάνας μετέφερε τις  έντονες ανησυχίες των αγροτών της Χαλκιδικής για τα ζητήματα  που έχουν δημιουργηθεί λόγω πανδημίας  και των πρόσφατων καταστροφών, καθώς και τους προβληματισμούς των ενασχολούμενων με τον τουρισμό, εξαιτίας της αδυναμίας κάλυψης ζήτησης εργασίας στον τουρισμό.

Ο Βουλευτής μάλιστα, έδωσε  έμφαση στην αναγκαιότητα εφαρμογής υποστηρικτικών προγραμμάτων, για την ανάσχεση των επιπτώσεων της πανδημίας στην αγορά εργασίας, την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού στο πλαίσιο της  συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τα συναρμόδια Υπουργεία. Πρότεινε μάλιστα, την εξέταση εκπόνησης εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων αλλά και ΑΜΕΑ για τομείς που έχουν προοπτική στη Χαλκιδική.

Ο Βουλευτής επίσης, κατά τη συνάντηση, ενημερώθηκε για την απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, που λήφθηκε στην τελευταία του συνεδρίαση, για την παραχώρηση χρήσης του συνόλου των εγκαταστάσεων της ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Στρατωνίου στο Δήμο Αριστοτέλη με τη μορφή χρησιδανείου, ώστε ο Δήμος να μπορεί να χρησιμοποιήσει το χώρο για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας  και  με τις απαραίτητες διαδικασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, να επαναλειτουργήσει η Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ, από το Σεπτέμβριο του 2022.

Ο κ. Πρωτοψάλτης, ανέφερε επιπλέον, ότι ο Οργανισμός βρίσκεται σε διαδικασία να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας που θα δημιουργήσει η μειωμένη αγροτική παραγωγή, με έμφαση στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, μόνιμους και εποχικούς  καθώς και  της εφοδιαστικής αλυσίδας αγροτικών προϊόντων. Παράλληλα, ενημέρωσε τον κ. Πάνα, ότι πρόκειται να εκδοθούν νέα προγράμματα ανέργων μέσα στον Ιούλιο για την Κεντρική Μακεδονία με επίκεντρο τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία που βρίσκονται σε διαδικασία ανεύρεσης εργασίας.

Ο κ. Πάνας στο τέλος της συνάντησης ευχήθηκε στον κ. Πρωτοψάλτη καλή δύναμη για το έργο του και ανέφερε, ότι θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία μαζί του, για την πλήρωση των αναγκών της Χαλκιδικής, αλλά και την υποστήριξη των ανέργων και της επιχειρηματικότητας.