Με την μουσικοθεατρική παράσταση “Κάποτε στο Βόσπορο”του Άκη Δήμου.

Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.

Οικογενειακά δράματα και πολιτικά παιχνίδια, μυστικά και ψέματα, αντιπαλότητες και χωρισμοί, έρωτες και φιλοδοξίες, γέλια και δάκρυα, στο φόντο μιας από τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας  που, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε.

festival kassandras 2021

Ο φακός του XALKIDIKI POLITIKI και η Σουζάνα Καζάκα βρέθηκαν και συνομίλησαν με καλλιτέχνες και διοργανωτές.

Σε όλους ήταν έκδηλη η χαρά και η συγκίνηση ότι μετά από 1,5 χρόνο απραξίας συναντούν το κοινό τους σε μέρη γνωστά τη θεατρική σκηνή, που όλοι οι ηθοποιοί λατρεύουν.

Η Θεοφανία Παπαθωμά μίλησε για τον πολύ όμορφο χειμώνα που ειχε και πόσο τυχερή αισθάνεται που συμμετείχε στις Άγριες μέλισσες.

Η ταλαντούχα Ελένη Καρακάση τόνισε για την επιστροφή και  ελπίζει ότι όλα αυτά θα αποτελούν παρελθόν,  δεν ξαναβρέθηκε στο αμφιθέατρο της Σίβηρης και δηλώνει μαγεμένη.

Ο Ρένος Ρώτας παλιός γνώριμος του φεστιβάλ παρουσίασε τους συντελεστές της παράστασης και με ενθουσιασμό μίλησε για το ενθουσιώδη κοινό του θεσμού.

Με τη σειρά της η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά θέλει να καλωσορίσει στο 29ο φεστιβάλ με την πλούσια ιστορία και τη συμβολή του στον πολιτισμό.

Ευχήθηκε να υπάρχει μια σταθερή και πορεία και φέτος και οτι πάντα θα είνα κοντά στους καλλιτέχνες που τόσο πολύ χτυπήθηκαν από την πανδημία. θερμή παράκλησή οι θεατές να τηρούν τα μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ Hρακλής Λειβαδιώτης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα που και φέτος επιλέχθηκε προσεκτικά με γνώμονα πάντα την ποιότητα.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):
Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κουλούρη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη

Τραγουδάει ο Γιάννης Διονυσίου και χορεύουν οι Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Γιούργκεν Κυριάκης.

Ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών κι ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστών θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσει έργο, με αφορμή τα γεγονότα του 1955, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε προϋπάρξει ανάλογη παράσταση ή ταινία.

Πρόγραμμα φεστιβάλ Κασσάνδρας 

Κυριακή 25 Ιουλίου

“ΜΗΔΕΙΑ” του Μπόστ
Σατιρική κωμωδία
Παιζουν: Μάκης Παπαδημητρίου,Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Μαρία Διακοπαναγιώτου κ.α.
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Μουσική: Monika
Πέμπτη 29 Ιουλίου
“Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ” του Φ. Λ. Μπάουμ
Παιδικό Θέατρο
Κυριακή 8 Αυγούστου
“ΟΘΕΛΛΟΣ”
Ερωτικό δράμα του William Shakespeare
Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Αιμίλιος Χειλάκης, Μυρτώ Αλικάκη
Σκηνοθεσία :Αιμίλιος Χειλάκης, Μανώλης Δούνιας
Δευτέρα 9 Αυγούστου
Συναυλια
Στέλλιος Ρόκος – Μελίνα Ασλανίδου
Τετάρτη 11 Αυγούστου
Η Παγίδα, του Ρομπέρ Τομά
Παίζουν :Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου,
Έφη Μουρίκη, Τάκης Παπαματθαίου
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Δευτέρα 16 Αυγούστου
«Ο Πέτρος και ο λύκος»
του Σεργκέι Προκόφιεφ
Παιδικό Θέατρο
Παίζει ο Ρένος Χαραλαμπίδης
Απόδοση – Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης
Τετάρτη 18 Αυγούστου
Συναυλια
Έλενα Παπαρίζου – Τάμτα
Παρασκευή 20 Aυγούστου
Νυφικό Κρεβάτι, του Γιαν Ντε Χάρτογκ
Κωμωδία
Παίζουν: Πηνελόπη Αναστασοπούλου – Ορέστης Τζιόβας
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας