Φωτογραφία Αρχείου

Ανεξέλεγκτα κινείται το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής αυτή την ώρα κινείται προς το στρατόπεδο Καλαμώνα. Ήδη οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στην προληπτική του εκκένωση ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Παράλληλα πολλές περιοχές βρίσκονται χωρίς ρεύμα εξαιτίας της φωτιάς. Επίσης προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κινητή τηλεφωνία, είτε γιατί καταστράφηκαν από την φωτιά κεραίες ή λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Χωρίς νερό επίσης έχουν μείνει πολλές περιοχές του νησιού.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι σε αγροτοδασική περιοχή της Ρόδου, μεταξύ των κοινοτήτων Σορωνής και Θολού στην περιοχή της Παντάνασσας.

Την ίδια ώρα στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ συνδράμει και ο ελληνικός στρατός. Την ίδια ώρα από αέρος επιχειρεί το ρωσικό Beriev-200 και τρία ελικόπτερα. Ακόμη οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Υπένθυμίζεται ότι σήμερα Κυριακή η Ρόδος βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή επειδή, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.