Ερώτηση προς τον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας κατέθεσε ο γραμματέας της βουλής και βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος με αφορμή τις πρόσφατες, συνεχείς διακοπές ρεύματος στη Χαλκιδική.

Στην ερώτηση του ο κ. Πάνας αναφέρει, ότι παρόλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις της Ε.Μ.Υ. για τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούσαν και τη σχετική πληροφόρηση ότι ο ΑΔΜΗΕ είχε αιτηθεί την πλήρη ετοιμότητα των μονάδων παραγωγής για τη διασφάλιση της επάρκειας ισχύος στο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, παρατηρήθηκαν πολύωρες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής.

Οι διακοπές μάλιστα αυτές , τονίζει ο βουλευτής, ήταν πολύωρες με αποτέλεσμα τις αντιδράσεις πολλών πολιτών της Χαλκιδικής, αλλά και επαγγελματιών, καθώς προκλήθηκαν προβλήματα στη λειτουργία ιατρικών συσκευών, ζημιές στη λειτουργία των ψυγείων πολλών επιχειρήσεων και των κλιματιστικών πολλών οικιών, τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων, δημιουργώντας παράλληλα αρνητικό αντίκτυπο στην τουριστική εικόνα του τόπου μας.

Τονίζει επιπλέον, ότι σημειώθηκαν ανεπανόρθωτες βλάβες σε μηχανολογικό εξοπλισμό συστημάτων υδροδότησης, αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων, ενώ παρατηρήθηκε την έλλειψη νερού σε δήμους της Χαλκιδικής.