Τσέχος δρομέας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στον αγώνα ‘TDS’ του ”Ultra Trail du Mont Blanc’ που διοργανώθηκε στις Άλπεις. Ο άτυχος αθλητής τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, όταν διέσχιζε την κάθοδο του βουνού.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ομάδα διάσωσης κατέφθασε αμέσως στο σημείο, αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει, με αποτέλεσμα ο αθλητής να υποκύψει στα τραύματά του.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές είπαν πως “ειδοποιήθηκαν οι κρατικές υπηρεσίες και έγινε αίτημα για ελικόπτερο. Παρά την όλη βοήθεια και φροντίδα που του δόθηκε, ο δρομέας υπέκυψε στα τραύματά του”.

“Ο δρομέας που εμπλέκεται στο περιστατικό είναι Τσέχος υπήκοος και από σεβασμό προς την οικογένειά του, οι διοργανωτές πρόκειται να σεβαστούν την ανωνυμία του”, προσθέτουν στην ανακοίνωση.

Το TDS είναι ένα από τα πολλά γεγονότα Ultra Trail du Mont Blanc που λαμβάνουν χώρα την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, κοντά στο ψηλότερο βουνό στις Άλπεις. Περίπου 1.600 δρομείς συμμετέχουν σε αγώνα 145 χιλιομέτρων με 9,100 μέτρα υψόμετρο στις Ιταλικές και Γαλλικές Άλπεις.