Ολοκληρώνεται σιγά σιγά το ”πλούσιο” πολιτιστικό μονοπάτι της Αθύτου,´ένας ξεχωριστός ιστορικός χώρος, ο οποίος αναβαθμίστηκε με την προσφορά των Εθελοντών της Αθύτου σε συνεργασία με την κοινότητα του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ύστερα από την αναβάθμιση της πηγής ”Μπαμπακιλέτ”  με το τρεχούμενο νερό, τον καθαρισμό του χώρου γύρω από το άγαλμα,  και την δημιουργία παγκακίων, θα τοποθετηθούν σε σημεία του χωριού και ειδικά stand, ώστε να ξεκινήσει και επισήμως το πολιτιστικό μονοπάτι της Αθύτου, όπου σε κάθε ιστορικό σημείο θα υπάρχουν σχετικές πληροφορίες και αναφορές.

Στο κέντρο του χωριού θα τοποθετηθεί χάρτης πού θα οδηγεί στα σημεία  αυτά. Προς το παρόν έχουν τοποθετηθεί ήδη δύο stand στις πηγές ”Μπαμπακιλέτ” και ”Βρυσίτσα”, τα οποία τα δώρησε ο κ. Κλεάνθης  Βαλαρούτσος.

Η ομάδα των Εθελοντών της Αθύτου ευχαριστεί θερμά τον κ. Γιώργο Βοεβόδα, ο οποίος κατασκευάζει  όλες τις βάσεις των stand, την κα Γερακίνα Μυλωνά που επιμελείται τα ιστορικά κείμενα, τον κ. Βασίλη Μάτσκο, ο οποίος σχεδιάζει τον χάρτη και επιμελείται την ιντερνετική κάλυψη.

Τέλος, σύμφωνα με τους Εθελοντές στη συνέχεια θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι που συνέβαλαν σε αυτή την τόσο σημαντική δράση με σκοπό να αναβαθμιστεί και να προβληθεί ο τόπος τους.