Δύο μόλις εβδομάδες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ήδη ξεκίνησαν οι καταλήψεις στα σχολεία, που παίρνουν μορφή…επιδημίας σε όλη την χώρα. Ήδη από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, Γυμνάσια και Λύκεια του νομού ξεκίνησαν δειλά δειλά τις πρώτες καταλήψεις, οι οποίες σε μερικά σχολεία έληξαν την ίδια ημέρα ενώ σε άλλα όχι.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το Γυμνάσιο-Λύκειο στον Άγιο Νικόλαο όπου επικρατεί  αναβρασμός, καθώς το σχολείο τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη κιόλας Παρασκευή με τους μαθητές να έχουν κινητοποιηθεί για τα καλά στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στην Κυβέρνηση, μέσω πανό και έντονης διαμαρτυρίας.

Τι ζητούν οι μαθητές

‘Τα αιτήμτα των μαθητών ποικίλα, αφού οι μαθητές δεν έχουν ως κύρια αιτία διαμαρτυρίας τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 μόνο”, ξεκαθαρίζει στο ”xalkidiki politiki”, o Αντιδήμαρχος του Δήμου Σιθωνίας,  Γεώργιος Δαλδογιάννης.

Ο κ. Δαλδογιάννης πραγματοποίησε επίσκεψη στο σχολείο του Αγίου Νικολάου που λαμβάνει χώρα η κατάληψη, καθώς αυτό το διάστημα στο συγκεκριμένο σχολείο ”έτρεχαν”  και οι εργασίες συντήρησης από τον Δήμο Σιθωνίας στο κτίριο του Λυκείου.

‘Τα αιτήματα των παιδιών έχουν να κάνουν κυρίως με τις αλλαγές που υπήρξαν φέτος στο εκπαιδευτικό σύστημα, όπως είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και με τον συγκεκριμένο αριθμό επιλογών στο μηχανογραφικό (διπλό μηχανογραφικό). Επίσης ένα άλλο αίτημα των μαθητών είναι οι εκπαιδευτικές ώρες με την έλλειψη καθηγητών σε ορισμένα τμήματα”, αποκάλυψε ο κ. Δαλδογιάννης.

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο ύστερα από απόφαση που λήφθηκε, ο δήμος Σιθωνίας για λόγους ασφαλείας και προστασίας των παιδιών, αποφάσισε την προσωρινή διακοπή των εργασιών που εκτελούνταν στο σχολικό κτίριο μέχρι να λήξει η κατάληψη.