Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας της Κασσάνδρειας, στον χώρο μπροστά από το κτίριο του Διοικητηρίου οι δήμαρχοι Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά και Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, θα δώσουν όρκο αδερφοποίησης και σύμπνοιας σφραγίζοντας την προσπάθεια των δύο δήμων για την αποκατάσταση του αρχιστρατήγου των Ελληνικών Επαναστατικών Δυνάμεων, Εμμανουήλ Παπά στη θέση που του αξίζει στο πάνθεον των ηρώων του 1821.
Η εκδήλωση που θα λάβει χώρα θα είναι το δεύτερο μέρος της τελετής αδερφοποίησης ανάμεσα στο Δήμο Κασσάνδρας και στο Δήμο Σερρών. Είχε προηγηθεί η πρώτη φάση της αδερφοποίησης που έλαβε χώρα στις Σέρρες στις 27 Ιουνίου. (φωτό εκδήλωσης)


Όπως τόνισε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, και οι δύο δήμοι έχουν ένα κοινό χρέος, να αναδείξουν την προσωπικότητα του μεγάλου Ήρωα της Επανάστασης Εμμανουήλ Παπά, και να πετύχουν την εισαγωγή αυτού του κεφαλαίου της ιστορίας στα σχολικά βιβλία. «Στο εγχείρημα αυτό έχουμε ζητήσει και τη βοήθεια του αντιπροέδρου της ΕΕ Μ. Σχοινά που έγινε και επίτιμος δημότης Σερρών», σημείωσε.
Επιπλέον σύμφωνα με την ίδια ο τουρισμός και πολιτισμός είναι δύο ακόμη στοιχεία που συνδέουν την Κασσάνδρα με τις Σέρρες. «Κοινή μας επιδίωξη, τέλος, είναι η διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα υλοποιήσουμε και στους δύο δήμους», κατέληξε η κ. Χαλκιά.