Αντιδράσεις από όλες τις πλευρές έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολικών τμήματων. Για τον λόγο αυτό, δηλώνει απογοήτευση και ανησυχία και η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου, που κοινοποίησε την άποψή της μέσω ανάρτησης στο FB ως εξής:
Σε συνέχεια προφορικής ενημέρωσης που έλαβα από την Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Χαλκιδικής, σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα και μεσούσης της τρέχουσας σχολικής περιόδου, σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε δεκαπέντε (15 ) Δημοτικά Σχολεία της Χαλκιδικής, δηλώνω την ανησυχία και την απογοήτευσή μου για το σχεδιασμό του Υουργείου Παιδείας και ταυτόχρονα τη στήριξή μου στις προσπάθειες αναίρεσης της απόφασης αυτής από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Σε μία σχολική περίοδο, που ακόμη βρίσκεται υπό τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, που ακολουθεί δύο σχολικά έτη εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και άρρυθμης λειτουργίας, δεν θα ήταν δόκιμο καν ως εγχείρημα η αναστάτωση της εκπαιδευτικής κοινότητας με αυτόν τον τρόπο.
Η τεχνική σμίκρυνση σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν αποτελεί μόνο πλήγμα στον εκπαιδευτικό στόχο και στην εξέλιξη των μαθητών, αλλά και πλήγμα σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, μιας και το σχολείο αποτελεί σημείο αναφοράς και πηγή ζωής για όλους τους κατοίκους των οικισμών αυτών. Διότι ως επακόλουθη συνέπεια είναι η μετακίνηση μαθητών τα επόμενα έτη σε μεγαλύτερα σχολεία, ακόμη και των ίδιων των οικογενειών τους και το σταδιακό κλείσιμο αυτών.
Σταθερή αξία …Κάθε χωριό και το Δικό του Δημοτικό Σχολείο”.