Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε άμεσες συγχωνεύσεις σχολικών τμήματων.

Το Υπουργείο Παιδείας με αρχείο excel, μεσημέρι Παρασκευής, λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων, ανακοίνωσε τη συγχώνευση εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη χώρα. Ανάμεσα στα τμήματα που πρόκειται να συγχωνευτούν βρίσκονται και σχολικές μονάδες της Χαλκιδικής.

“Πρωτίστως ως γονείς και δευτερευόντως ως πολιτικοί αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας περί συγχωνεύσεων τμημάτων σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Η περικοπή των εκπαιδευτικών κενών και η μείωση του δημοσιονομικού κόστους δεν μπορεί να αποτελούν το μόνο κριτήριο για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που διατείνεται, ότι σε κάθε απόφασή της προέχει η ασφάλεια των παιδιών. Στα πολυμελή μαθητικά τμήματα ελλοχεύει σοβαρότατος κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού, όσα υγειονομικά μέτρα και αν ληφθούν.

Στον δήμο μας η οργή περισσεύει για έναν λόγο παραπάνω, ότι το μέτρο βρίσκει εφαρμογή στο Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου, σε παιδιά και εκπαιδευτικούς που προσπαθούν διπλά ενάντια σε κάθε αντιξοότητα. Επίσης στο δημοτικό σχολείο των Βραστάμων, ορεινό χωριό που παλεύει ενάντια στην ερημοποίηση. Εν κατακλείδι, η δουλειά μας, ως αιρετοί του τόπου, είναι να εξασφαλίζουμε άρτια και σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα για τους μαθητές μας.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει τους πόρους με τη σειρά του, ώστε να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά και να μην ακροβατεί σε λεπτές ισορροπίες εν μέσω πανδημίας και αναβρασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας” αναφέρει ο κ. Ζωγράφος σε σχετική ανακοίνωση του.