Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το θετικό αποτέλεσμα για τη Χαλκιδική όσον αφορά Τμήματα Μετεκπαίδευσης, δηλώνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας.

Ειδικότερα με το ΦΕΚ 4807/Β/18-10-2021 της Υφυπουργού Τουρισμού του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Εργασίας ιδρύονται τέσσερα (4) Τμήματα Μετεκπαίδευσης που αφορούν τον Τουρισμό στα Νέα Μουδανιά.

Θυμίζουμε ότι με την υπ.αριθμ.πρωτ.:2992/30-12-20 κοινοβουλευτική παρέμβαση του ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος αιτήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού, να ιδρυθούν στη Χαλκιδική Τμήματα Μετεκπαίδευσης Τουρισμού, καθώς σε σχετικές ανακοινώσεις τα τελευταία χρόνια ο νομός δεν περιλαμβάνονταν στις υποψήφιες περιοχές. Στη συνέχεια σε απάντησή της η αρμόδια Υφυπουργός κ. Ζαχαράκη ανέφερε, ότι «το Υπουργείο δεσμεύεται να εξετάσει την  ένταξη της Χαλκιδικής την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο 2021-2022, σε Τμήματα Μετεκπαίδευσης Τουρισμού».

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο βουλευτής κ. Πάνας δήλωσε: «Η ίδρυση Τμημάτων Μετεκπαίδευσης Τουρισμού-ένα ζήτημα που ανέδειξα κοινοβουλευτικά πριν από ένα χρόνο περίπου-αποτελεί πλέον πραγματικότητα για τον τόπο μας και μεγάλος αριθμός ανέργων και εργαζομένων στον τουριστικό τομέα, πρόκειται  να επωφεληθούν, όπως επίσης και συνολικά η Χαλκιδική μας».