Δημοσιεύθηκε στις 2-11-2021 η επίσημη πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο ΕΠ «Αλιεία & Θάλασσα 2014-2020» του Ν. Χαλκιδικής.

Το Μέτρο εφαρμόζεται στην Τοπική Κοινότητα Πυργαδικίων, Δημοτική Κοινότητα Αμμουλιανής, Δημοτική Κοινότητα Ιερισσού, Τοπική Κοινότητα Νέων Ρόδων, Τοπική Κοινότητα Ολυμπιάδος, Τοπική Κοινότητα Ουρανουπόλεως του Δήμου Αριστοτέλη καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Νικολάου, Δημοτική Κοινότητα Συκέας και στην Τοπική Κοινότητα Σάρτης του Δήμου Σιθωνίας.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση, ανέρχεται ενδεικτικά σε 1.274.856,00€ (συγχρηματοδότηση από το ΕΤΘΑ).

Η δράση που δύναται να υλοποιηθεί αφορά σε ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών –  Κρατικές ενισχύσεις / Επιχειρηματικότητα δυνάμει του Καν. (ΕΕ) 1407/2013 (de minimis).

Συγκεκριμένα, θα ενισχυθούν:

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: ΑΛΙΕΙΣ, για

  1. Ίδρυση, ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό και επέκταση μονάδων εστίασης
  2. Επιχειρήσεις που συνδέονται με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με την αλιεία και το θαλάσσιο περιβάλλον ως άθλημα ή ψυχαγωγία
  3. Ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό υποδομών διανυκτέρευσης

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: ΜΗ ΑΛΙΕΙΣ, για

  1. Επιχειρήσεις που συνδέονται με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με το θαλάσσιο περιβάλλον ως άθλημα ή ψυχαγωγία
  2. Λοιπές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών
  3. Ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό υποδομών διανυκτέρευσης
  4. Χώρους εστίασης και αναψυχής

Επιλέξιμες Δαπάνες

Δαπάνες κατασκευής ή βελτίωσης ακινήτου, αγορά εξοπλισμού, αγορά καινούργιων οχημάτων, μελέτες εφαρμογής και πιστοποίησης συστημάτων ISO κλπ, συστήματα ασφαλείας, τεχνικά έξοδα, δαπάνες απόκτησης ή ανάπτυξης λογισμικού, δαπάνες σύνδεσης με Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ).

Το Ποσοστό Επιχορήγησης για όλα τα ανωτέρω είναι 50%.

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός των ενισχυόμενων επενδύσεων ανέρχεται σε 50.000€, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός των ενισχυόμενων επενδύσεων μπορεί να ανέλθει μέχρι 400.000 €. Για πράξεις οι οποίες αφορούν σε άυλες ενέργειες ο συνολικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 100.000 €.

Περίοδος Υποβολής

από 10/11/2021 έως 24/1/2022 (ώρα 15:00)

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Upper Development αναλαμβάνει την άμεση συγκέντρωση των εγγράφων, τον έλεγχο επιλεξιμότητας, τις υποβολές των αιτήσεων χρηματοδότησης καθώς και τις λοιπές ενέργειες μέχρι την τελική πληρωμή των δικαιούχων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επενδυτικό Πρόγραμμα και τις υποβολές αιτήσεων χρηματοδότησης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Δείτε παρακάτω τον σύνδεσμο για το αρχείο:

https://eu.docworkspace.com/d/sABtCYWHC4c2DAd2ehOOqpxQ

Κοινοποίηση από WPS Office:
https://kso.page.link/wps