Ανάδοχο για ασφαλτοστρώσεις μήκους συνολικά 23 χλμ σε 16 οικισμούς, ανέδειξε ήδη ο δήμος Αριστοτέλη με στόχο την αναδιαμόρφωση της εσωτερικής οδοποιίας σε ένα μεγάλο μέρος του δήμου.

«Ένα έργο που οριζόντια θα ανοίξει σε όλα τα χωριά μας μεγάλο αριθμό δρόμων, και εφόσον τρέξει η γραφειοκρατική διαδικασία, από την άνοιξη θα ξεκινήσει. Αξιοποιώντας και τα μεταλλευτικά τέλη του 2020 θα εκπονήσουμε και δεύτερο πρόγραμμα. Υπογράψαμε και τη σύμβαση του δρόμου πρόσβασης προς τον ΧΥΤΑ Αρναίας. Έργο της τάξης των 775 χιλ. ευρώ που ξεκινά άμεσα. Θα αποτελέσει βασική υποδομή για τον ΧΥΤΑ, θα εξυπηρετήσει όμως και τις παρόδιες κατοικίες», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.

Παράλληλα ο δήμος αναμένει τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών για την ανάπλαση της πλατείας Αρναίας. «Τρέχουν και οι διαδικασίες για την ανάπλαση ενός σημαντικού καλντεριμιού, καθώς και της εισόδου Αρναίας από τον Στανό και της λαϊκής Αγοράς. Όλα αυτά μας βάζουν σε μια διαδικασία αναμόρφωσης του δημόσιου χώρου στην Αρναία Εκτός των άλλων θα ξεκινήσει και η ανάπλαση στην Ουρανούπολη, από τον Πύργο με κατεύθυνση προς τη Μονή Ζυγού, που θα εξωραΐσει ένα βασικό σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος», ανέφερε ο δήμαρχος Αριστοτέλη.

Την ίδια στιγμή δρομολογείται ανάπλαση για δυο βασικές οδικές αρτηρίες στην Ιερισσό, εντός του οικισμού. Ο πρώτος ξεκινά από τα φανάρια της Ιερισσού ως το λιμεναρχείο, και ο δεύτερος ξεκινά από τον κεντρικό δρόμο Ιερισσού – Αγίου Όρους και καταλήγει στην παραλία.

Ως τις 12 Δεκεμβρίου ο δήμος θα έχει υποβάλλει στο Πράσινο Ταμείο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπλασης για τη Μ. Παναγία,  προϋπολογισμού 500 χιλ. ευρώ, που θα καλύψει μια εξαιρετική περιπατητική διαδρομή.