Επιστολή απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης του νομού, Γιάννης Γιώργος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κων/νο Σκρέκα, τον Υπουργό Μακεδονιας- Θράκης Σταύρο Καλαφάτη και την Εκπρ. Γρ. Πρωθυπουργού Θεσ/νίκης Μαρία Αντωνίου σχετικά με την ένταξη της Αμμουλιανής στο Πρόγραμμα GR-ECO ISLANDS, ώστε να μετατραπεί το μοναδικό νησί  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής σε 100% πράσινο και ενεργειακά αειφόρο, αυτόνομο προορισμό.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Γιώργου:

Αξιότιμοι Κυρία/Κύριοι Υπουργοί,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο μοναδικό νησί της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, την Αμμουλιανή, και την ένταξη του στο Πρόγραμμα GR-ECO ISLANDS με στόχο την μετατροπή του σε ένα πράσινο προορισμό.

Στην επισυναπτόμενη επιστολή της Ομάδας Πολιτών Ανέλιξης Δημοτικής Κοινότητας Νήσου Αμμουλιανής Χαλκιδικής, περιγράφονται οι λόγοι που καθιστούν επιβεβλημένη την ένταξη του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η Αμμουλιανή, είναι, όπως προανέφερα, το μοναδικό νησί της Κεντρικής Μακεδονίας, που μαζί με τα υπόλοιπα 8 μικρά και ακατοίκητα γειτονικά νησάκια της, αποτελούν κάθε καλοκαίρι πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, λόγω της απερίγραπτης επίγειας φυσικής ομορφιάς τους αλλά και του υποβρύχιου πλούτου τους.

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα GR-ECO ISLANDS στοχεύει στην ολοκληρωμένη πράσινη μετατροπή των μικρών ελληνικών νησιών, η απόκτηση του brand name “πράσινο νησί”, θα το αναδείξει όπως του αξίζει για να αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς, με πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τη Χαλκιδική και τη Μακεδονία αλλά και για την Ελλάδα.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να εξετάσετε το συγκεκριμένο αίτημα με την δέουσα προσοχή, έτσι ώστε να καταφέρουμε να μετατρέψουμε το μοναδικό νησί μας σε 100% πράσινο και ενεργειακά αειφόρο, αυτόνομο προορισμό.