H Philoxenia αποτελεί την ετήσια συνάντηση των τουριστικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών στην Ελλάδα. Είναι το γεγονός που αφουγκράζεται την παγκόσμια τουριστική αγορά και συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ώστε να μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη προορισμών και εμπειριών αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών

Επιχειρηματίες του τουρισμού, υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, αγοραστές (hosted buyers) από διάφορες χώρες του κόσμου, αλλά και απλοί επισκέπτες που αναζητούν πληροφορίες για την επόμενη ταξιδιωτική τους απόδραση, συνθέτουν το προφίλ μιας έκθεσης, η οποία 36 χρόνια τώρα, αποτελεί συνώνυμο του τουριστικού επιχειρείν.

Δυναμικά επέστρεψε μετά από έναν χρόνο επιβεβλημένης από την πανδημία απουσίας το τουριστικό εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia-Hotelia, που διοργανώνεται από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου σε ένα απόλυτα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, το ενδιαφέρον των εκθετών, Ελλήνων και ξένων, είναι μεγάλο για τις δύο εκθέσεις που έχουν ταυτιστεί με τον τουριστικό κλάδο της χώρας μας και στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα του τουρισμού.

Τιμώμενος δήμος της διοργάνωσης θα είναι ο δήμος Επιδαύρου, μια περιοχή προικισμένη τόσο με κορυφαίους ιστορικούς χώρους όσο και με ήπια τουριστική ανάπτυξη με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Παράλληλα, πολλοί δήμοι από όλη την Ελλάδα και σχεδόν το σύνολο των Περιφερειών θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αναδείξουν τις τουριστικές αρετές των προορισμών τους.

Από τη Χαλκιδική συμμετέχει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής καθώς και ιδιώτες, ενώ οι ομορφιές του τόπου προβάλλονται μέσα από το περίπτερο που συνολικά εκπροσωπεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Xalkidiki Politiki βρέθηκε στο περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής την 2η ημέρα της έκθεσης και μίλησε με τον Πρόεδρο της ΠΟΞ, Γρηγόρη Τάσιο, επισημαίνοντας το θετικό χαρακτήρα της έκθεσης.

«Να δώσουμε το στίγμα για τη σεζόν του 2022»

«Το σημαντικότερο ήταν να ξανά βρεθούμε μετά το κενό της περσινής χρονιάς, να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο μας, με τους επαγγελματίες και να δώσουμε το στίγμα για τη σεζόν του 2022, η οποία αναμένεται πολύ καλή μετά και τα μηνύματα που έχουμε από το εξωτερικό. Σαν Χαλκιδική βρισκόμαστε εδώ και στοχεύουμε στη Χαλκιδική των τεσσάρων εποχών. Στόχος η χειμερινή περίοδος, την οποία και αναδεικνύουμε. Από τη χθεσινή ημέρα κρατάμε τη νέα καμπάνια για την εσωτερική αγορά, συμπεριλαμβανομένου της Χαλκιδικής και τα ζητήματα που θέσαμε στον Υπουργό για τα θέματα του κλάδου. Το σημαντικό για τη Χαλκιδική είναι η ενδεχόμενη πτήση Ντουμπάι – Θεσσαλονίκη – Θεσσαλονίκη – Ν. Υόρκη και επιστροφή. Αν αυτό γίνει από τον Απρίλιο, τότε μιλάμε για κάτι πολύ θετικό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Τάσιος.