Κατακόρυφη αύξηση στην εμβολιαστική κίνηση παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής μετά την ανησυχία που έχει προκαλέσει ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων. Στο Νοσοκομείο, στον Πολύγυρο καθημερινά γίνονται 100 εμβολιασμοί, ενώ ανάλογη είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν τα Κέντρα Υγείας Χαλκιδικής.

Παρόλα αυτά, ανησυχία επικρατεί για το Άγιο Όρος που εμφανίζει περί τα 30 κρούσματα μοναχών, και δύο περιπτώσεις μάλιστα να διασωληνώνονται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πολυγύρου. Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος εμφανίστηκε πλήρως ενημερωμένος για την εικόνα της Αθωνικής Πολιτείας και δήλωσε πως είναι υπό έλεγχο. Χαρακτηριστικό της ανησυχίας ωστόσο είναι το γεγονός ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναβάλει την επίσκεψή του τόσο στο Άγιο Όρος όσο και στη Θεσσαλονίκη υπό τον φόβο της πανδημίας.

Στον Εισαγγελέα όλα τα στοιχεία για τον εν ενεργεία επόπτη Υγείας

Στο μεταξύ στη διάθεση των αρχών θα τεθούν όλα τα στοιχεία και ο φάκελος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπου ανήκει ο εν ενεργεία επόπτης υγείας που φέρεται να εμπλέκεται στον θάνατο 51χρονης ασθενούς από τον θανατηφόρο ιό, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Πάνος Παναγιωτόπουλος, διέταξε κατεπείγουσα γενικευμένη διοικητική έρευνα σε βάρος του αντεμβολιαστή και αρνητή του κορωνοϊού επόπτη Υγείας.  Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος παραπέμπει την υπόθεση σε αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να εντοπιστεί ο συγκεκριμένος επόπτης και να περιορισθεί η δραστηριότητα του, προς διασφάλιση της υγείας των πολιτών.