Καθημερινή ενημέρωση… 

Πρωινό ξύπνημα, καφές, τηλεκοντρόλ και ζάπινγκ για να μάθω τα «φρέσκα» νέα. Όλα ενθαρρυντικά, η πανδημία σε πρώτο πλάνο φυσικά, πολιτικοί, γιατροί, ιερείς, τηλεπερσόνες, πανελίστες και δημοσιογράφοι που προσπαθούν να δώσουν βήμα και να διατηρήσουν την ισορροπία στο απίστευτο καθημερινό αλαλούμ, που προκαλεί ντε ζα βου κάθε πρωί, αφού και τα πρόσωπα είναι ίδια, και μεταπηδούν από κανάλι σε κανάλι επαναλαμβάνοντας τα ίδια καθημερινά, με ελάχιστες αλλαγές που αφορούν τους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνώσεων, και νεκρών από τον κορωνοϊό.

Εκείνο που δεν κατανοώ είναι οι μπερδεμένοι ρόλοι. Στις εκπομπές η θεματολογία ίδια παντού, οι πρώτες πρωινές, ενημερωτικές,  με τα μαγκαζίνο που έπονται, αναλύουν τα ίδια θέματα, με τους ίδιους καλεσμένους που σου δίνουν την εντύπωση ότι ζουν μέσα στα κανάλια – ευτυχώς με τον φόβο της πανδημίας κάποιοι βγαίνουν μέσω Skype από τα σπίτια τοyς και αλλάζει λίγο η εικόνα – αλλά…….. αυτό που με ξεπερνά πραγματικά  είναι το μπέρδεμα στις τοποθετήσεις.  Εγώ ήξερα μέχρι πρότινος ότι οι πολιτικοί μάς ενημερώνουν για θέματα που αφορούν τη διοίκηση του κράτους και τα ερωτήματα των δημοσιογράφων έχουν να κάνουν με τα μηνύματα που παίρνουν από την κοινωνία για την καλύτερη κατανόηση και ενημέρωση των πολιτών, τις θέσεις των κομμάτων σε ζητήματα όπως οι αλλαγές σε νομοσχέδια, νόμους κλπ. 

Άλλα σοβαρά θέματα και αντιπαραθέσεις, όπως το ζήτημα της πανδημίας και της διαχείρισής της, είναι δουλειά της επιστημονικής κοινότητας να ενημερώσει τον τηλεθεατή. Ο κορωνοϊός και η κρισιμότητα της κατάστασης, η διαχείριση της πανδημίας μέσα στα νοσοκομεία και οι προφυλάξεις που πρέπει να πάρει ο πληθυσμός για να αποφευχθεί η περαιτέρω έξαρση, καθώς και οι εξελίξεις σε σχέση με τους εμβολιασμούς και τις θεραπευτικές μεθόδους που η επιστημονική κοινότητα έχει στην φαρέτρα της, όλα αυτά αφορούν μόνο την επιστημονική κοινότητα. Από την άλλη, οι ιερείς και η επίσημη εκκλησία έχουν να κάνουν με την πνευματικότητα την ανάγκη της ανθρώπινης φύσης  μέσα από την πίστη και την προσευχή να πάρει δύναμη για να ανταπεξέλθει σε αυτό τον αγώνα.

 Όμως μόνο αυτό δεν γίνεται τελικά. Γιατί ακούς τους πολιτικούς να τοποθετούνται πολλές φορές και σαν γιατροί,  τους γιατρούς να υποδεικνύουν τρόπους διαχείρισης της κρίσης ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις, ενώ και κάποιοι ιερείς γίνονται και γιατροί και πολιτικοί ταυτόχρονα. 

Ακολουθεί μέσα σε όλα αυτά και το διαδίκτυο με τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας για τσιπάκια για αλλαγή DNA για χειραγώγηση… και άλλα καλούδια… Tί να κάνει και ο κοσμάκης, πού να σταθεί, σε ποια στάση να κατέβει, μήπως να τα πάρουμε πάλι τα πράγματα από την αρχή να ξαναμοιράσουμε αρμοδιότητες και ρόλους, παιδιά, γιατί… Βαβυλωνία προέκυψε τελικά.

#kazaka #tvshow #news