Τις δυνάμεις τους ενώνουν για τις φετινές γιορτές οι ομάδες που προσφέρουν έργο στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Πολυγύρου. Τα Χριστούγεννα η δημοτική αρχή Πολυγύρου διοργάνωσε τη δράση που φέρει τον τίτλο «Κανένας Μόνος» και μέσα από την οποία οι δημότες έτυχαν ειδικής μέριμνας σε αγαθά και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

Η Ειδική σύμβουλος κοινωνικών δράσεων και πολιτισμού του Δήμου Πολυγύρου, Έφη Κελιαφάνου, μιλώντας στο Xalkidikipolitiki για τις εν λόγω πρωτοβουλίες, τόνισε τα εξής: «Οι εθελοντές μας εργάζονται αδιάκοπα για όλες τις κοινωνικές δράσεις. Διακριτικά, ουσιαστικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες δουλεύουν όλοι με μεγάλη βαρύτητα στα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Αυτή την περίοδο συγκεντρώνουμε τρόφιμα που θα διανεμηθούν στον κόσμο, και συγκεντρώνουμε παιχνίδια για τα μικρά παιδιά. Μαθαίνουν να μοιράζονται και προωθούμε την ιδέα της επανάχρησης». Σύμφωνα με την ίδια η ανταπόκριση είναι μεγάλη και ήδη υπάρχει απόφαση να συνεχιστούν οι κοινωνικές δράσεις στον δήμο. «Είναι κάτι που πηγάζει από εσωτερική ανάγκη και θα συνεχιστεί ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν οι ηλικιακές μας ομάδες που στηρίζουμε», δήλωσε.

Η κ. Κελιαφάνου δήλωσε, ότι όλες οι δράσεις πλέον έχουν γίνει τρόπος ζωής για τους Πολυγυρινούς. Παράδειγμα πρόσφατο ήταν η ανακαίνιση που έκανε οικογένεια στον Πολύγυρο και δώρισε όλα τα αντικείμενά της.