Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών, ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος, ζητά να ληφθούν άμεσα στρατηγικά μέτρα για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης της Χαλκιδικής.

Στην ερώτηση ο κ. Πάνας σημειώνει, ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα και η λήψη νέων έκτακτων περιοριστικών μέτρων για τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους επαγγελματίες του κλάδου στη Χαλκιδική, ενώ εκτός από τα ελάχιστα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί,δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής κανένα ουσιαστικό ενισχυτικό αντίμετρο για τις επιχειρήσεις αυτές.

Επιπλέον τονίζει, πως οι επαγγελματίες εστίασης στη Χαλκιδική, όπως και στην υπόλοιπη επικράτεια, βιώνουν αισθητή πτώση τζίρου τους τελευταίους μήνες, λόγω της υγειονομικής κατάστασης, έχοντας ταυτόχρονα συσσωρευμένες υποχρεώσεις από το παρελθόν και αδυναμία πρόσβασης στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, κατάσταση την οποία είχε επισημάνει το Κίνημα Αλλαγής προτείνοντας σειρά μέτρων ανακούφισης και ουσιαστικής ενίσχυσης για τους πληττόμενους κλάδους.

«Με την παρέμβασή μου αυτή ζητώ από τα αρμόδια Υπουργεία, Ανάπτυξης και Οικονομικών να λάβουν μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης, που εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων μετράνε ήδη αυξημένα έξοδα, αλλά και σημαντική απώλεια τζίρου, που αν δεν αντισταθμιστεί θα οδηγήσει μοιραία τους επιχειρηματίες εστίασης της Χαλκιδικής σε οικονομική καταστροφή», δήλωσε σχετικά ο ίδιος.