Στα 10 εκατ. ευρώ ανέρχεται το οφειλόμενο ποσό συνολικά από λογαριασμούς ύδρευσης τελευταίων ετών που δεν εισέπραξε ποτέ ο δήμος. Σύμφωνα με την δήμαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά οι υπηρεσίες του δήμου απέδειξαν ότι αυτοί που συντηρούν τελικά τα ταμεία είναι οι συνεπείς δημότες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, απλοί εργαζόμενοι. Αντιθέτως, όπως τόνισε οι ίδιοι, τεράστια ποσά οφείλονται στον δήμο από αδιαφορία ετών, καθώς κανείς δεν προέβη καν σε διακανονισμό για να εξοφλήσει το χρέος της ύδρευσης και αποχέτευσης.

«Τα ποσά αυτά είναι ανταποδοτικά. Αν δεν έχει λεφτά ο δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε επισκευές και άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις», τονίζει η κ. Χαλκιά, επισημαίνοντας ότι όλα τα παραπάνω οδήγησαν τον δήμο στην απόφαση να προβεί σε διακοπή υδροδότησης παροχών που εμφανίζονται ανεξόφλητες.

Τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης σύμφωνα με τη δήμαρχο Κασσάνδρας είναι πολύ παλιά και χρήζουν αντικατάστασης. Ήδη, στο «Φιλόδημος», έγιναν οι προτάσεις για την Κασσάνδρεια και το Πευκοχώρι. Ωστόσο, όπως τονίζει η κ. Χαλκιά πρέπει να αλλάξουν όλα τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης από τη Ν. Φώκαια ως το Παλιούρι. Στόχος είναι να λυθεί το πρόβλημα για τα επόμενα 50 χρόνια, σημείωσε η δήμαρχος. Πρόσθεσε δε ότι ο όγκος των επισκεπτών το καλοκαίρι δεν επιτρέπει μπαλώματα, παρά μόνο οριστικές λύσεις και συνολική αναβάθμιση των υποδομών. Διευκρίνισε, ότι το δημόσιο είναι μια μηχανή μαμούθ που λειτουργεί πολύ αργά, κάτι που δεν κατανοεί ο μέσος πολίτης. «Δυστυχώς μα έλειπαν κάποιες  μελέτες και καλούμαστε τώρα να βρούμε ριζοσπαστικές λύσεις», δήλωσε.

Η κ. Χαλκιά κάλεσε για άλλη μια φορά όσους οφείλουν μεγάλα ποσά στην ύδρευση να προχωρήσουν σε ρύθμιση για την εξόφλησή τους. «Να αντιμετωπίσουμε όλο την Κασσάνδρα ως τον μεγαλύτερο δήμο του τόπου μας. Έρχονται το καλοκαίρι οι παραθεριστές και παραπονιούνται και φωνάζουν, αλλά κακώς που το κάνουν κι εκείνοι που χρωστάνε. Ο δήμος πρέπει να κινηθεί κατά των κακοπληρωτών γιατί εκείνοι κινούνται κατά των καλοπληρωτών. Είναι άδικο η γιαγιά με τη σύνταξη να πληρώνει άμεσα, και κάποιος άλλος να μην νοιάζεται», επανέλαβε η δήμαρχος Κασσάνδρας.