Σάρκα και οστά φαίνεται πως θα πάρουν σύντομα ο βιολογικός και τα δίκτυα του παραλιακού μετώπου Πολυγύρου, μετά και τη σημερινή επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στον Πολύγυρο. Ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος που προσκάλεσε τον κ. Πέτσα στο δημαρχείο, του παρουσίασε επιπλέον και τη μελέτη ανάπλασης του πεζοδρόμου, των κεντρικότερων σημείων της πρωτεύουσας.

Ο κ. Πέτσας από την πλευρά του δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εντάξεις έργων στον δήμο Πολυγύρου, όπως η αγροτική οδοποιία, η αποκατάσταση του βιολογικού της Ορμύλιας, το έργο της ανάπλασης κα. Για το έργο των 17 εκατ. ευρώ που αφορά τον βιολογικό και τις αποχετεύσεις στην παραλιακή ζώνη, ο αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί η χρηματοδότηση ακόμη κι αν χρειαστεί να εκταμιευτούν πόροι και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για τη Χαλκιδική γενικότερα ο κ. Πέτσαςα αναγνώρισε την ανάγκη σε υποδομές, δρόμους και υδροδότηση, και  έκανε λόγο για άριστη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, που θα συνεχιστεί. «Ο νομός έχει τη στήριξή μας και θα παρέμβουμε στα Υπουργεία Υποδομών και Ναυτιλίας αν χρειαστεί για κάποιες παρεμβάσεις», δήλωσε.

Από το σχέδιο ανάπλασης του πεζοδρόμου Πολυγύρου