Το σύνολο των μελετών που απαιτούνται για να αποκτήσει μελετητική ωριμότητα και να αδειοδοτηθεί το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης της παραλίας του Στρατωνίου, βρίσκεται ήδη στα χέρια του δήμου Αριστοτέλη σε συνεργασία με την Ελληνικός Χρυσός.

Τα πρώτα βήματα για τη μεγάλη αυτή παρέμβαση έγιναν πριν από ενάμιση χρόνο περίπου όταν ο δήμος Αριστοτέλη και η ΕΤΑΔ ΑΕ υπέγραψαν σύμβαση με την οποία, η Εταιρεία Ακινήτων του δημοσίου παραχωρούσε στον δήμο την παραλιακή ζώνη, έναντι ετήσιου τιμήματος μίσθωσης 25.000 ευρώ, με διάρκεια τεσσάρων ετών.

«Παραλάβαμε τι αρχιτεκτονικές μελέτες, τις μελέτες περιβαλλοντικής αποκατάστασης, των λιμενικών έργων, όλα αυτά ως μέρη της τελικής μελέτης που θα είναι Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Το επόμενο διάστημα θα τις παρουσιάσουμε στους κατοίκους για να ξεκινήσει η διαβούλευση και στη συνέχεια να αδειοδοτηθεί η ΜΠΕ, για να έχουμε στα χέρια μας το ισχυρό εκείνο χαρτί που μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε αυτό το έργο από οποιοδήποτε πόρο, ακόμη και από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της μεταλλευτικής Εταιρείας», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος και έκανε λόγο για ένα σπουδαίο έργο σε έκταση 70 στρεμμάτων που θα αλλάξει τον χάρτη στο Στρατώνι.

«Το έργο δίνει σε κατοίκους και επιχειρηματίες τη διέξοδο και την οραματική διάσταση να μπορούν να σκέφτονται ότι εκτός από τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή μπορεί να υπάρχει και επιχειρηματική τουριστική ανάπτυξη, να είναι προορισμός», σημείωσε ο κ. Βαλιάνος. Όπως τόνισε πολύ σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις. Οι κάτοικοι σύμφωνα με τον ίδιο, βλέπουν, με την παρούσα δημοτική αρχή, πραγματικά έργα και αντιμετωπίζουν το εν λόγω έργο με ενθουσιασμό, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι γίνονται πράξεις οι προεκλογικές δεσμεύσεις.